İktibas'ın Ağustos sayısı çıktı: "NATO'nun Türkiye, Türkiye'nin NATO'su"

İktibas Dergisi'nin 548. sayısı, geçen ayın önemli buluşmalarından NATO zirvesine ilişkin bir kapak konsepti ile okurlarının karşısına çıktı. Yeni sayının yorumu da bu minvalde, 'NATO'nun Türkiyesi, Türkiye'nin NATO'su" başlığını taşıyor.

01-08-2024


 

Gazze’de yaşanan zulüm, 7 Ekim’den bu yana dünyanın ana gündemi olmaya devam ederken, bu zulmün müsebbibi siyonist rejim gerçekte ardındaki batıl güçlerin sadece görünen yüzünü temsil ediyor. Bu güçler arasında başta gelenlerden birinin NATO olduğu da bilinen bir gerçek. İktibas yeni sayısının yorumunda bu noktaya dikkat çekiyor.

Temmuz ayında, 75. kuruluş yıldönümünü, kurucusu olduğu ABD’nin başkentinde, bütün üyelerin katılımı ile kutlayan NATO’nun, kuruluş amacından başlayarak, dünya üzerinde oynadığı role, Türkiye’ye biçilen pozisyona, Ukrayna ve Gazze arasında çelişkili gibi görünen tavrına kadar birçok noktaya ışık tutulan yorum sayfalarında, NATO ile İsrail arasındaki girift ilişkiye vurgu yapılırken, aslında Gazze’yi vuranın bizzat NATO olduğu belirtiliyor. Türkiye’nin sınırlarının hemen dibinde PKK adındaki tehdidi de besleyip azdırmasına karşılık, yaşanan NATO sevdası için ise ‘iflah olmaz bir çelişkiler yumağı’ ifadesi kullanılıyor.

Yorum sayfalarında ayrıca, 31 Temmuz sabahı, şehadetle bu dünya hayatını tamamlayan İsmail Haniyye için de bir taziye yer alıyor. Taziyede, Gazze’nin şerefli insanları için şehadetin günlük hayatın bir parçası haline geldiği kaydedilirken, onlar için Rabbimize duacı olduğumuz, bununla birlikte düşmanın sırf beddualarla kahrolmayacağının bilinmesi gerektiği hatırlatılıyor.

Yeni sayıda ayrıca, değerli kalemler Atasoy Müftüoğlu, Mehmed Durmuş, Mustafa Bozacıoğlu, Yakup Döğer, Ali Durmuş ve Mehmet Akif Coşkun ile Bedran Yoldaş da çalışmalarıyla okurlara seslenen isimler oldu. Gündeme ilişkin iç ve dış basından derlemelerin yer aldığı iktibas sayfaları da yine dergide okuyucuya sunulan bir başka köşe oldu.

 

Etiketler : #İktibas'ın   #Ağustos   #sayısı   #çıktı:   #NATO'nun   #Türkiye   #   #Türkiye'nin   #NATO'su   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN