Kassam'dan düşman askerlerine nitelikli pusular

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin güneyinde, Han Yunus ve Refah’ta işgal güçlerine karşı verilen mücadele çerçevesinde iki tüneli patlatarak iki tankı imha ettiklerini ve bir askeri keskin nişancı ile vurduklarını açıkladı.

25-07-2024


 

Kassam Tugayları, bir askeri bildiride, Han Yunus’un güneyinde, Şeyh Nasır bölgesinde, “Merkava” tipi bir İsrail tankını “Yasin 105” roketiyle hedef aldıklarını belirtti.

Kassam Tugayları yine Şeyh Nasır bölgesinde “Merkava” tipi bir başka İsrail tankını da “Şuaz” patlayıcı cihazıyla imha ettiklerini ve tankta yangın çıktığını, helikopterlerin tahliye için indiğini vurguladı.

Kassam Tugayları, mücahitlerinden bazılarının cephedeki görevlerinden döndükten sonra, Refah’taki Yebna kampında, iki İsrail kuvvetini iki tünele çekip tünellerin içinde patlattıklarını ve bu kuvvetlerde yer alan askerlerden bazılarının öldürüldüğünü, bazılarının da yaralandığını bildirdi.

Kassam Tugayları ve İslami Cihad’ın askeri kanadı olan Kudüs Tugayları mücahitleri birlikte gerçekleştirdikleri bir operasyonda, Han Yunus’un doğusunda, El-Zilal Camii yakınlarındaki düşman kuvvetlerinin mevzilerini ağır havan mermileriyle vurmayı başardılar.

Kassam Tugayları mücahitleri ayrıca Han Yunus’un doğusundaki Ez-Zenne bölgesinde “El-Ğul” tüfeği ile bir İsrail askerini keskin nişancı ateşiyle vurmayı başardı.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

 

Etiketler : #Kassam'dan   #düşman   #askerlerine   #nitelikli   #pusular   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN