28-02-2010 16:36

28 Şubat protesto edildi

8 Şubat darbesinin yıldönümünde İslami kuruluşların ortak organizasyonuyla Beyazıt’ta bir protesto eylemi düzenlendi. Özgür-Der mensupları Saraçhane’de oluşturdukları uzun bir kortejle Beyazıt’a yürüyerek geldiler. İstanbul`un yanısıra Tokat, Çorum, Diyarbakır, İzmir, Ankara gibi illerde de protesto eylemelri vardı.

28 Şubat protesto edildi

28 Şubat darbesinin yıldönümünde İslami kuruluşların ortak organizasyonuyla Beyazıt’ta bir protesto eylemi düzenlendi. Özgür-Der mensupları Saraçhane’de oluşturdukları uzun bir kortejle Beyazıt’a yürüyerek geldiler.

28 Şubat Darbesi, 13. yılında da lanetle anıldı. İstanbul'da Beyazıt ve Taksim'de, Ankara, İzmir, Tokat, Çorum, Sakarya, Tatvan, Antalya, Bursa'da yapılan protestolarda tüm darbecilerinin yargılanması çağrısında bulunuldu.

İstanbul Beyazıt'taki protesto birçok İslami kuruluşun organizesiyle gerçekleşti. Beyazıt'a kadar Saraçhane'de kortej oluşturarak sloganlarla yürüyen Özgür-Der mensupları, taşıdıkları pankart ve dövizlerle de darbecilere karşı asla yılmayacaklarını ve İslami mücadelenin engellenemeyeceğini deklare ettiler.

Özgür-Der'in "Beyazıt'a yürüyerek çıkalım!" çağrısıyla saat 12'den itibaren Saraçhane'deki Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yüzlerce kişi "28 Şubat Darbecileri Yargılansın!", "28 Şubat Zorbalığını Unutma Hesap Sor!", "28 Şubat Zorbalığının Hesabı Sorulacak!", "Cuntaya Hayır Darbeciler Yargılansın!", "Ergenekon Çetesinin Köküne İnilsin; Militarizm Bataklığı Kurutulsun!", "Yargı Oligarşisi Halkın İradesini Teslim Alamaz!", "Eğitimde İdeolojik Dayatmaya Hayır!", "Eğitimde, Yargıda, Siyasette, Sokakta Militarist Dayatmalar Son Bulsun!" yazılı pankartlar açtı.

Yürüyüş boyunca "Darbeciler Yargılansın, Gasp Edilen Haklar Geri Verilsin!", "Cunta Halka Hesap Verecek!", "Paşaların Tankı Susturmaz Halkı!", "Kahrolsun Halkın Düşmanı Cunta!", "Genelkurmay Tehdidi Yıldıramaz Bizleri!", "Başörtüye Uzanan Eller Kırılsın!", "Yaşasın İslami Mücadelemiz!", "Tevhid, Adalet, Özgürlük!", "Darbeciler Yenilecek, Direnenler Kazanacak!", "Uyan Diren Özgürleş!", "Kahrolsun Laik Diktatörlük!", "Kemalizm'in Değil Rabbimizin Kuluyuz!", "Cuntaya Hayır Eğitime/Başörtüye Özgürlük!", "Zulme Karşı Direniş Herkes İçin Adalet!" vb sloganlar atan topluluk sık sık da tekbir getirdi, marşlar söyledi.

Hep bir ağızdan okudukları "Özgürlük Türküsü" ve "Beyazıt'a Selam Direnişe Devam!" sloganlarıyla Beyazıt'a giren topluluk, meydanda toplayan diğer grupla birleşti. Meydanda toplanan Müslümanlar adına yapılan açıklamalarda darbecilerin tümüyle yargılanması gerektiği söylemi öne çıktı. Murat Özer'in sunumunu yaptığı protesto eyleminde Vakit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Şekerci ve Araştırma Kültür Vakfı yöneticilerinden Cevat Özkaya birer konuşma yaptılar. Son olarak da Grup Yürüyüş, topluluğun da eşlik etmesiyle birlikte "Özgürlük Türküsü"nü söyledi.

28 Şubat 1997’de gerçekleşen post-modern darbenin 13. yıldönümünde Tokat’ta bir eylem düzenleyen Tokat’ta faaliyet gösteren Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) üyeleri kimliğinden, adalet ve özgürlük talebinden vazgeçmeyeceklerini haykırdılar.

Tokat'ta da protesto vardı

Tokat'ta faaliyet gösteren Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD), 28 Şubat 1997'de gerçekleşen post-modern darbeyi protesto etti. Yer altı Çarşısı'nın üstünde düzenlenen eylemde "Yaşadığımız günler, hesabı sorulmayan her darbe planının yenisine yol açtığını daha net ortaya koyarken, olan bitene sessiz kalmak; haksızlıklara karşı susmak ve adaletten taraf olmamak düşünülemez!" mesajı verildi. Dernek adına basın açıklamasını okuyan Filiz Aslan "Sincan'dan tankların geçtiği, Milli Güvenlik Kurulu kararlarıyla hükümetin devrildiği, ağır çekimde ve zor koşullarda yaşanan 28 Şubat darbesinin üzerinden tam 13 yıl geçti. Cuntacılar, ülkeyi kaosa sürüklediler. Başörtümüzü, inançlarımızı, kimliğimizi ve en temel haklarımızı yasakladılar; geleceğimizi çaldılar. İçini boşalttıkları bankalarla soframızdan ekmeğimizi eksilttiler. Emeklerimizi ziyan ettiler. Şubat soğuğunda üzerimize karabasan gibi çöktüler; fitne ve fesat çıkardılar! Bugün "etkisi 1000 yıl sürecek" denilen darbe sürecinin yıl dönümü… Darbelerin kınandığı, darbe planlarının yargılandığı bu günlerde 28 Şubat darbesinin en temel taşları ise hâlâ yerli yerinde..." dedi.

(Kaynak: Haksöz Haber)

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !