Bir `gukuk` katliamının acı hikayesi
Önce ihraç edildi. İnşaatta çalışırken iş kazasında hayatını kaybetti. Sonra suçsuzluğu ispat edildi.
Türkiye’deki hukuk garabetleri artık toplumsal bir fenomen haline gelmeye başladı. Herkesin ailesinde, uzak veya yakın akrabasında bulunan hukuk mağdurları giderek kapanması zor bir yaraya dönüşüyorlar.
15 Temmuz darbe girişiminden bu yana yaşanan süreç giderek hukukun siyaset elinde oyuncağa dönüştüğü bir vasat ortaya çıkarttı. Hınç ve intikam hırslarıyla hareket edilince, kurunun yanında yaş da yandı! Aslında bu durum erken sayılabilecek bir dönemde siyasiler tarafından da fark edildi ancak gerekli adımlar atılmadı.
Bu konularda konuşmanın sebep olduğu gerilimli ortam sebebiyle birçok kesim sessiz kalmayı tercih etti. Sessizlik ise hukuksuzluğu daha derinleştirdi. Bugün artık karşı karşıya olduğumuz manzara tek kelimeye içler acısıdır! FETÖ’cü suçlaması öylesine ayağa düşmüştür ki gençlerin dilinde espri malzemesine dönüşmüştür.
Gülencilerin işledikleri cürümler ile tam anlamıyla hesaplaşılamadığı gibi yaşananların tüm yükü işinde gücünde, namazlı niyazlı insanların üstüne kalmıştır. FETÖ denilen bela tankla tüfekle yapamadığını toplumsal-siyasal dengeyi yerle bir ederek başarma yolunda hızla ilerliyor ne yazık ki!
KHK ile ihraç edilen akademisyen Doç. Dr. Mustafa Çamaş, 22 Mart 2021 tarihinde Samsun Organize Sanayi Bölgesi’nde çalıştığı fabrikada halatı kopan vinç kolunun altında kalarak hayatını kaybetmişti. Basına düşen son haberlere göre ise Çamaş’ın vefatından sonra suçsuz olduğu kanıtlandı. Önce ihraç edildi. İnşaatta çalışırken iş kazasında hayatını kaybetti. Tüm bunlardan sonra ise bir suç işlemediğine karar verildi!
Mustafa Çamaş, adli makamlarca suçsuz olduğu tespit edilmesine rağmen YÖK tarafından göreve iade edilmedi! Üstelik kendisi gibi akademisyen olan hanımı da sebepsiz yere görevden uzaklaştırıldı ve halen görevine dönebilmiş değil!
Şimdi Çamaş’ın şerefi ne olacak? Ailesinin yaşadığı zorluklar hakkında ne yapılacak? Yazık değil mi? Yargılamada suç kanıtlanana kadar suçsuzluk ilkesi neden göz ardı ediliyor? Çamaş sadece bir örnek. Onun gibi binlercesi var. KHK’lıların mağduriyetleri acilen sona erdirilmeyi bekliyor!
(Kaynak: H.Söz Haber)