19-08-2024 11:46

Bir milyon yahudi, işgal altındaki toprakları terketti

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne soykırım savaşı açtığı 7 Ekim’den bu yana bir milyon İsrailli yahudinin geri dönmemek üzere işgal altındaki Filistin topraklarından ayrıldığı belirtildi.

Bir milyon yahudi, işgal altındaki toprakları terketti

 

İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Ahranot gazetesinin haberine göre, Ekim 2023’ten bu yana yaklaşık bir milyon İsraillinin ülkeyi terk etmesi tersine göçün hızlandığını gösterdi.

Savaşın ilk altı ayında 550 bin İsraillinin ülkeden ayrıldığını bildiren gazete, bu rakamın Nisan ayındaki Pesah / Hamursuz Bayramı’na kadar dönenlerin sayısından çok olduğunu ifade etti.

Haberde ayrıca geçen yıla göre bu yıl tersine göçte yüzde 20 artış görüldüğü ve İsrail dışında İsrailli yerleşimciler için topluluklar kurulmasının yaygınlaştığı kaydedildi.

Tersine göçün hızlanmasının Gazze Şeridi’nde devam efden savaşa ek olarak İsrail’in İran ve Hizbullah ile bölgesel bir savaşa girme korkusu olduğuna işaret eden gazete, savaş sebebiyle yaşam koşullarının kötüleştiğine, enflasyon oranının arttığına ve iç bölünmenin derinleştiğine dikkat çekti.

İşgal rejiminde yayınlanan istatistiklere göre, Şubat ve Mart aylarında yaklaşık 27 bin kişi ülkeyi terk ederken, İsrail’e gelen ve İsrail’den ayrılan göçmen sayıları arasındaki farkın çok büyük olduğu, işgal altındaki Filistin topraklarına gelen Yahudi göçmen sayısının aylık 2500 göçmene kadar gerilediği belirtildi.

İkinci bir ülke vatandaşlığı bulunan İsraillilerin savaş anlarında güvenlik ve istikrar arayışıyla başka ülkelere gittikleri ifade edildi.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

 
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !