Bu nasıl insani kriz raporu?
Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü, 2008 yılının en büyük 10 insani krizini açıkladı. Ne var ki, soykırım girişimine maruz kalan Gazze görmezden gelindi.
İslam ve Hayat
Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü, 2008 yılının en büyük 10 insani krizini açıkladı. Ne var ki, Gazze'de tam anlamıyla bir soykırım girişimine dönüşen siyonist kuşatma dünyadaki en önemli 10 krizin içerisinde zikredilmedi.
Somali’de dinmek bilmeyen şiddet, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin doğusunda sivil halkın zorla yerlerinden edilmesi ve Myanmar ile Zimbabve’de acil durumdaki hastaların görmezden gelinmesi 2008’in en önemli insani krizleri arasında zikredilirken, Gazze'deki insanlık dramının görmezden gelinmesi Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütünün güvenilirliliğine gölge düşürdü.
Haber 7 sitesinde "2008'in en büyük 10 insani krizi" başlığıyla yer alan haber, Gazze'ye yönelik duyarsızlığı gözler önüne seren bir içeriğe sahip. Gerek Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütünün Gazze'yi görmezden gelmesi, gerekse Haber 7 sitesinin örgütün bu skandal açıklamasına herhangi bir şerh koymaması son derece düşündürücü.
Gazze'deki soykırım girişiminin görmezden gelindiği söz konusu raporda 2008'in en önemli insani krizleri şöyle sıralandı:
Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü, 2008 yılının en büyük on insani krizini açıkladı.
1. Örgütün her yıl yayımladığı listede bu yıl, Somali'de dinmek bilmeyen şiddet,
2. Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin (DKC) doğusunda sivil halkın zorla yerlerinden edilmesi.
3. Myanmar'da kasırga sonrası yaşanan açlık ve cunta rejiminin insani yardımları dağıtmakta çıkardığı zorlukların sonucunda meydana gelen salgın hastalık ve açlığa bağlı toplu ölümler.
4. Zimbabve'de acil durumdaki hastaların görmezden gelinmesi.
5. Listede, her yıl dünya genelinde 5 milyon çocuğun hayatını kaybetmesine yol açan yetersiz beslenme, HIV ve tüberkülozun aynı anda bulaşması sonucu her yıl yaklaşık 1,7 milyon kişinin ölmesi de listeye girdi. Diğer olaylar ise şöyle:
6. Pakistan'ın aşiret bölgelerindeki çatışmalar,
7. Irak'ta yardım dağıtımının siyasileştirilmesi,
8. Etyopya'nın güneydoğusundaki şiddet ve zor iklim koşulları,
9. Sudan'daki iç savaş ile Darfur'da devam eden kriz de yer alıyor.
10. Açlık, her yıl olduğu gibi bu yıl da listeye girdi. Dünyanın dört bir yanında açlık çeken ya da yetersiz beslenenlerin halen yaterince yardım alamadıkları bir kez daha vurgulandı.