‘Edebiyat’tan edeb gidince
Piyasaya her ay yeni kitaplar çıkmasına rağmen, bu kitaplar okuyucudan gereken ilgiyi görmeden, raflarda kısa bir süre kalıp, deponun yolunu tutuyor. Bunun en önemli sebebi ise yazılan eserlerin çoğunun edebî nitelikte olmaması, toplumu ilgilendiren konular yerine, en mahrem olan sahnelerin yer alması.
Piyasaya her ay yeni kitaplar çıkmasına rağmen, bu kitaplar okuyucudan gereken ilgiyi görmeden, raflarda kısa bir süre kalıp, deponun yolunu tutuyor. Bunun en önemli sebebi ise yazılan eserlerin edebî nitelikte olmaması, toplumu ilgilendiren konular yerine, en mahrem olan sahnelerin yer alması.
Belirli bir azınlığa hitap eden bu kitapların, sadece reklam amaçlı hazırlanması da, edebiyata olan saygıyı azaltıyor.
Tahribat büyük
Edebiyatın “edeb”i çıkarılınca, ortaya çıkan ise “ahlaksız” metinler oluyor. Ahlaksızlığın adeta meşrulaştırıldığı, edebilikten uzak bu kitapların, insan ruhundaki tahribatı da büyük oluyor. Ahlaksızlığa teşvik eden kitaplarla beslenen yeni nesiller ise, kirlenmenin bataklığı içinde derin bir körleşmeyi yaşıyorlar.
Gençler uyuşturuluyor
Edebilikten ve edepten uzak bu kitapların, diğer en büyük olumsuz özelliklerinden biri de, hak-hakikata, toplumun ahlakî değer ve inancına karşı savaş açması, genç beyinleri de uyuşturması. Nihilizmi (Tanrısızlığı) övüp, dinî değerlere küfreden bu eserlere karşı, hakikat bilincinde olan yayınevlerine büyük görevler düşüyor. (Vakit)