23-11-2009 12:35

Ergenekon`a Neo-Con desteği

Siyonist işgal rejimine yakınlığı ile bilinen ABD’deki Neo-Concu kuruluşlar tarafından Amerikan Kongresi’nde Ergenekon`a destek amaçlı “kara propaganda” niteliğinde bir etkinlik düzenlendi.

Ergenekon`a Neo-Con desteği

Siyonist işgal rejimine yakınlığı ile bilinen ABD’deki Neo-Concu kuruluşlar tarafından Amerikan Kongresi’nde “kara propaganda” niteliğinde bir etkinlik düzenlendi. Amerika’nın Sesi Radyosu’nun verdiği bilgilere göre; geçtiğimiz gün, Kongre’de Washington Enstitüsü (WINEP) ve Hudson Enstitüsü’nün Türkiye Masası’nda Zeyno Baran’la birlikte çalışan gazeteci-analist Gareth H. Jenkins, Yahudi kuruluşu WINEP ve Türkiye kökenli Arı Vakfı’nın sponsorluğuyla düzenlenen konferansta, Ergenekon davasıyla ilgili yazdığı raporunu özetledi.

Ergenekon savcılarına ağır hakaretlerde bulunan Jenkins, “Ergenekon soruşturması paranoya ve siyasallaştırılmanın bir ürünüdür” diyerek, “AK Parti hükümetinin bir taraftan yargıyı siyasallaştırırken, diğer taraftan da Türkiye’nin yüzünü doğuya çevirerek, bölgedeki Amerikan çıkarlarını da tehlikeye attığını” iddia etti.

Ergenekoncu çevrelerin dış destek arayışı da hızlandı. İsrail’e yakınlığı ile bilinen ABD’deki Neo-Concu kuruluşlar tarafından Amerikan Kongresi’nde “kara propaganda” niteliğinde raporlar yayınlanıyor, konferanslar düzenleniyor. Amerika’nın Sesi Radyosu’nun verdiği bilgilere göre; en son geçtiğimiz gün, Kongre’de Zeyno Baran’a da yakınlığıyla bilinen gazeteci-analist Gareth H. Jenkins, Washington Enstitüsü (WINEP) ve Arı Vakfı’nın sponsorluğuyla düzenlenen konferansta, Ergenekon davasıyla ilgili yazdığı “Türkiye’nin Ergenekon Soruşturması: Gerçekle Fantezi Arasında” başlıklı raporunu özetledi. Jenkins, “Ergenekon soruşturması paranoya ve siyasallaştırılmanın bir ürünüdür” diyerek, AK Parti hükümetinin bir taraftan yargıyı siyasallaştırırken, diğer taraftan da Türkiye’nin yüzünü doğuya çevirerek, bölgedeki Amerikan çıkarlarını da tehlikeye attığını iddia etti. Jenkins konuşmasında Ergenekon davası savcılarına da ağır ithamlarda bulundu.

SİYONİST LOBİDEN ERGENEKON’A DESTEK
‘Ergenekon davası ve Türkiye’deki siyasi durum’ konulu toplantının oturum başkanlığını ünlü Yahudi kuruluşu WINEP’in (Washington Enstitüsü) yöneticilerinden Dr. Soner Çağaptay’ın asistanı Yurter Özcan yaptı. Arı Vakfı’yla da bağlantılı olan Yurter Özcan’ın, AK Parti hükümetine karşı ABD yönetimi içinden etkili muhalefet oluşturma çabaları gösteren Çağaptay’la ortak çalışmaları bulunuyor. Ayrıca bu ikiliye zaman zaman ortak organizasyonlarla Zeyno Baran da eşlik ediyor. Yurter Özcan, Amerika Atatürk Cemiyeti’nin (ASA) öncülüğünde 15 Şubat 2009’da Beyaz Saray önünde yapılan AK Parti karşıtı mitinge de katılanlar arasında gösteriliyordu. Jenkins ve adı geçen isimleri finanse eden kuruluşlardan birisi de Johns Hopkins Üniversitesi İleri Uluslararası Çalışmalar Okulu’na (SAİS) bağlı Orta Asya-Kafkas Enstitüsü. Jenkins’in kaleme aldığı Ergenekon raporunu bu enstitü finanse etmişti.

Enstitünün başkanı Dr. Frederic Starr ile araştırma direktörü Dr. Svante Cornell, bazı Kafkas ve Orta Asya ülkeleriyle kirli ticari ilişkiler içine girdikleri ve İsrail silah şirketlerinin taşeronluğunu yaptıkları iddiasıyla akademik çevrelerde sert eleştirilere maruz kalıyorlar.

KONGRE SALONUNDA YÜKSEK TANSİYON
Gareth Jenkins, Kongre’de verdiği konferansta Ergenekon iddianamelerini okuyan az sayıda kişiden biri olduğunu belirterek, Ağustos ayında “Türkiye’nin Ergenekon Soruşturması: Gerçekle Fantezi Arasında” başlıklı bir rapor yayınlamıştı. Kongre’nin bir toplantı salonunda Arı Vakfı tarafından düzenlenen konferansa katılan Jenkins, burada yaptığı konuşmada raporunu özetledi.

Jenkins, şahsına yöneltilen eleştirilere cevap verirken, Ergenekon soruşturmasını destekleyenler ile Ergenekon soruşturması ve yargılamanın yapılış tarzına şüpheyle yaklaşanların söz almaları ve soru sormaları salonda elektrikli bir hava meydana getirdi.

Amerika’nın Sesi Radyosu tarafından verilen haberde, Jenkins soruşturmanın siyasallaştırıldığını, 5800 sayfayı bulan iddianamelerin tutarsızlıklarla dolu olduğunu ve soruşturmanın bu şekilde yürütülmesinin adalet sistemini zedeleyeceğini iddia etti. Jenkins, Ergenekon soruşturmasının, bazı kesimlerin ifade ettiği gibi Türkiye’nin derin devleti veya karanlık geçmişiyle yüzleşmesi olmadığını kaydetti. İddianamelerde Ergenekon diye bir örgütün olduğuna dair delil gösterilmediğini ileri süren Jenkins, savcıları da itham ederek, savcıların Ergenekon örgütünün var olduğu ve bütün siyasi cinayetlerin arkasında bulunduğu varsayımına göre hareket ettiklerini iddia etti.

TUTARSIZLIK İTHAMLARI
Gareth Jenkins, iddianamelerin aceleyle hazırlandığını, kötü bir dille yazıldığını, komplo teorilerine ve varsayımlara dayandırıldığını öne sürerken, varlığı savunulan Ergenekon örgütünün yapısı, finans kaynağı konusunda hiç bilgi verilmediğini kaydetti.
“Savcılar ve basında bu soruşturmayı destekleyenler Türkiye’de son 20-30 yıl içinde kötü giden her şeyin sorumlusu olan dev bir örgütün ortaya çıkarıldığını söylüyorlar” diye konuşan Jenkins, “oysa, iddianamede bu örgütün varlığını gösteren tek bir delil sunulmadığını” ileri sürdü.

JENKINS’TEN ERUYGUR, ALEMDAROĞLU VE HABERAL’A ÖZEL VURGU
Jenkins’in, konuşmasında iddianameden örnek verirken, bu örnekleri sürekli İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, emekli Orgeneral Şener Eruygur ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Haberal’dan vermesi dikkat çekti.
Jenkins, sürekli bu isimler üzerinde durarak, bu kişilerin suç işlemiş olabileceğinin düşünülemeyeceği iddia etti. Jenkins, iddianamelerde Ergenekon örgütünün PKK gibi terör örgütlerini de kontrol ettiğinin iddia edildiğini hatırlatarak, bunun “paranoya ve mantıksız” olduğunu savundu.

194 KİŞİDEN ANCAK 15’İ SUÇLUDUR
Jenkins, gözaltına alınan veya tutuklanan insanlar arasında bağ kurmanın zor olduğunu, ancak bu listenin hükümete muhalif isimlerden oluştuğunu belirterek, “Benim değerlendirmeme göre hakkında suçlama yapılan 194 kişiden olsa olsa 15-20’si suç işlemiş olabilir. 50-60 kadarı, görüşlerini tatsız bulduğum ultra-milliyetçilerden oluşuyor. Geri kalanı suçsuz” diye konuştu.

AMERİKAN DERİN DEVLETİ, İŞ BAŞINDA
Gareth Jenkins, geçtiğimiz günlerde de Johns Hopkins Üniversitesi İleri Uluslararası Çalışmalar Okulu’na (SAİS) bağlı Orta Asya-Kafkas Enstitüsü’nde ‘Retorikten Gerçeğe: Türkiye’nin geleceğine dair ihtimaller ve AKP’nin baskıcı eğilimleri’ konulu bir foruma da katılmıştı. ABD’deki AK Parti karşıtı lobinin yeni gözdelerinden Jenkins, daha önce kaleme aldığı Ergenekon raporunu bu enstitünün finansmanı ile yapmıştı.

Enstitünün başkanı Dr. Frederic Starr ile araştırma direktörü Dr. Svante Cornell, bazı Kafkas ve Orta Asya ülkeleriyle kirli ticari ilişkiler içinde oldukları ve İsrail silah şirketlerinin taşeronluğunu yaptıkları iddiasıyla akademik çevrelerde sert eleştirilere maruz kalıyor.

(Kaynak: Vakit)

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !