Grup Yürüyüş`ten `Adanış Günü`
Grup Yürüyüş`ün `Adanış Günü` adlı albümü çıktı. 13 eserin yer aldığı albümde Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı acılar ve Gazze direnişi ile ilgili üç yeni şarkı yer alıyor.
Grup Yürüyüş’ün beklenen yeni albümü, “Adanış Günü” ismiyle çıktı! Özverili bir çalışmanın ve uzun süren bir emeğin ürünü olan bu albümle Grup Yürüyüş, ikinci kez dinleyicileriyle buluşuyor. Birbirinden güzel yeni eserlerin yer aldığı albümde Ergenekon şarkısı da var.
Özellikle yakın dönemde Gazze'de yaşanan trajedi ve destansı direnişin ardından çalışmalarına hız veren Grup Yürüyüş, birçok temanın işlendiği yeni albüm ile yeniden dinleyicilerinin karşısına çıktı. "Adanış Günü" adlı albüm Ekin Yayınları bünyesindeki Ekin Prodüksiyon tarafından yayınlandı.
13 eserin yer aldığı albümde Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı acılar ve Gazze direnişi ile ilgili üç yeni şarkı yer alıyor. Gazze'nin yanı sıra 2006 Temmuz savaşında Lübnan'da Siyonist bombaların yıktığı enkazdan cansız bedeni çıkarılan 10 günlük bebek Vaad'e ağıt yakılan albümde Bünyamin Doğruer de bir şiirini seslendiriyor. Ayrıca Arapça bir eserin Mescid-i Aksa anısına yorumlandığı albümde, Aksa'nın sahiplenilmesi gerektiği vurgusu Mehmet Pamak'ın hitabetiyle dile getiriliyor.
Ergenekon Şarkısı da Var
Müzikal olarak çeşitli tarzların yer aldığı ve farklı okuma tekniklerinin de denendiği albümde Grup Yürüyüş, başörtüsüyle ilgili de yeni bir şarkı yapmış. Başörtüm adlı eser oruç ve namaz gibi başörtüsünün de inancımızın nişanesi olduğunu işliyor, örtünün Müslüman kadının kimliği ve onuru olduğunu yüksek perdeden deklare ediyor. Ayrıca albümde Kürt sorunu, darbeler gibi konular da işleniyor. Kuyu adlı eser, girişinde dengbej bir Kürt anasının ağıtıyla başlarken, işlenen konu kullanılan enstrümanlarla bir bütünlük arz ediyor. Darbecilerin, çeteci yargı düzeninin, darbesever çevrelerin ti'ye alındığı ve sözleri itibariyle halkın özlemlerinin yansıtıldığı Ergenekon isimli eserin, vurgularıyla birlikte okuma tekniğiyle de ilgi uyandırması bekleniyor.
Albümdeki eserlerin çoğunun söz ve müziği Grup Yürüyüş'e ait. Ayrıca Kardeşlik Çağrısı grubunun emektar sanatçısı Yaşar Burak, Murat Tekin ile birlikte Kürtçe yeni bir eserini seslendirmiş. Albüme konuk olan bir diğer sanatçı Nizamettin Türeyenci de Grup Yürüyüş'ün sözlerini yazdığı vahyin aydınlığına çağrıda bulunulan bir bestesini seslendiriyor. Grup Yürüyüş, bu albümde Ey Şehit adlı eseri yeniden yorumluyor. İran devrim müziklerinden uyarlanan bu eserin sözleri Abdulbaki Kömür'e ait.
Çok sayıda canlı enstrümanın kullanıldığı albümde enstrüman kayıtlarının önemli bir kısmı virtüöz müzisyenler tarafından icra edildi. Davul, bass gitar, klasik-akustik-elektro gitar, grup keman, çello, klarnet, akordeon, ud, mey-balaban-zurna, obua, flüt, trumpet-trombon, tar, bağlama, piyano, timpani ve perküsyon grubu enstrümanlarının kullanıldığı albümün kayıtları Can Stüdyoları'nda alındı. Albümün bağlama kayıtları Grup Genç elemanı Murat Polat tarafından icra edildi. Murat Polat koro kayıtlarına da sesiyle eşlik etmiş. Çeşitli müzik türlerinden izler taşıyan albümdeki eserlerin aranjeleri ise İsmail Ergenler ve Nizamettin Türeyenci tarafından yapıldı.
"Umuda Yürüyüş" adlı ilk albümünü 2005 yılı sonunda yayınlayan Grup Yürüyüş'ü yeni albümleri dolayısıyla tebrik ediyor; Rabbimizden muvaffakiyetler diliyoruz.
www.grupyuruyus.org
ALBÜM SİPARİŞİ İÇİN 0212 524 10 28 no'lu telefonu arayabilir; [email protected] ve [email protected] adresinden iletişime geçebilirsiniz. Albümü ayrıca Özgür-Der şubelerinden ve Azim Dağıtım'dan temin edebilirsiniz.