25-09-2021 20:44

Post-modern bir iğva biçimi olarak `Kur`an`ın göreceliliği` iddiası

Günümüzde tarihselcilik, evrenselcilik (mealcilik) gibi modern algı ve tahrifat biçimleri ve rölativizm/görecelilik gibi post-modern algı ve tahrifat biçimlerinin, tam olarak Kur’an mesajı karşısındaki modern ve post-modern gürültüler ve “Bundan başka bir Kur`an getir veya onu değiştir” teklifine tekabül eden saptırma girişimleri olduğunu görmek zor değildir.

Post-modern bir iğva biçimi olarak `Kur`an`ın göreceliliği` iddiası

Günümüz câhiliyesinin temsilcileri olan küresel ve onların acentası konumundaki yerel müstekbirlerin de, İslam risâleti, Kur’an mesajı karşısında kadim câhiliyenin temsilcilerinden farklı bir tutum takınmadığını görmekteyiz. Taktikler, yaklaşım biçimleri çeşitlenmiş olsa da, temeldeki yönelim ve stratejinin aynı olduğunu görmekteyiz.

Günümüzde tarihselcilik, evrenselcilik (mealcilik) gibi modern algı ve tahrifat biçimleri ve rölativizm/görecelilik gibi post-modern algı ve tahrifat biçimlerinin, tam olarak Kur’an mesajı karşısındaki modern ve post-modern gürültüler ve “Bundan başka bir Kur'an getir veya onu değiştir” teklifine tekabül eden saptırma girişimleri olduğunu görmek zor değildir.

Şükrü Hüseyinoğlu'nun makalesini okumak için tıklayınız

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !