02-10-2009 10:54

Tasfiye`den 21`nci çağrı: Birlikte direnelim!

Tasfiye’nin Eylül-Ekim 2009 tarihli 21. Sayısı “Türkçe Şiirde Roni Margulies” dosyasından mülhem “Birlikte Direnelim” spotuyla çıktı.

Tasfiye`den 21`nci çağrı: Birlikte direnelim!

Tasfiye’nin Eylül-Ekim 2009 tarihli 21. Sayısı “Türkçe Şiirde Roni Margulies” dosyasından mülhem “Birlikte Direnelim” spotuyla çıktı.

“Türkçe Şiirde Roni Margulies” dosyası Asım Öz’ün Margulies’le şiiri ve düşünce dünyası etrafında yaptığı söyleşiyle Habil Sağlam’ın “Roni Margulies Şiirinde Göçmenlik”, Mustafa Özeke’nin “Birlikte Direnelim” ve Süleyman Ceran’ın “Yeni Bir Edward Said mi?” yazılarından oluşuyor. Dosyanın öne çıkan teması Margulies şiirindeki direniş ve mücadele vurgusu.

21. sayıdaki direniş vurgusunu takviye eden bir diğer yazı da Tasfiye’de ilk kez gördüğümüz İbrahim Eryiğit’in “Direniş ve Özgürlük Şiirlerinin Şairi: Bünyamin Doğruer” başlıklı çalışması.
21. sayının öne çıkan bir diğer yazısı da Rasim Özdenören’in cumhuriyet sürecini sorgulayan “Gül Yetiştiren Adam” romanının 30. yılında romanı tartışan Faruk Karaaslan’ın “Gül Yetiştiren Adam Üzerine Düşünsel Bir Deneme” adlı incelemesi.

Tasfiye sayfalarında Faruk Karaaslan’la beraber ilk kez yer alan Sevgi Engin “28 Şubat” temalı çalışmasıyla direnen edebiyedebiyatı selamlıyor.

Mustafa Kıyak sinema dolayımında yine önemli bir alana işaret eden bir yazıya imza atıyor: “Sinemada Eğitim Teması Bağlamında İktidar Mücadelesi.”

Asım Öz, Ahmet Örs, Beytullah Emrah Önce, Halit Alper Şimşek, Şule Yüksel Gökyar, Tevfik Genç, Mehmet Sacit ve Alaattin Uras’ın çalışmalarının yanında Cahit Erdem’in popüler ve yıllanmış kitap eleştirileri yer alıyor.

Tasfiye’de Ahmet Örs’ün başörtüsü yasağını; Mustafa Kıyak’ın halkın din anlayışını işleyen hikâyelerine Neşe Gürer’in 28 Şubat temalı bir hikâyesi eşlik ediyor.

Sinan Ceran, Şehmuz Kurt, Enes Malikoğlu, Emre Karaca, Hermann Krückberg, Kerim Yusuf, Tasfiye’nin bu sayıda “Birlikte Direnelim” temasına katkı sunan şairleri.

Tasfiye irtibat:
www.tasfiyedergisi.com
[email protected]
0505 259 07 15

YORUMLAR
  • beytullah emrah   02-10-2009 22:08

    tasfiye'nin yankısının da en az dergideki ses kadar güçlü çıkabilmesi için yapacak daha çok iş var. edebiyat mahallesinde her sayısıyla kendi yerini daha da sağlamlaştıran, kendi sanatsal teorisini ve pratiğini geliştiren ve bu süreçte mezkur mahaldeki arızi durumlara tavır alan tasfiye, her sayısında sesine ses katan yeni isimlerle de etki alanını güçlendiriyor. edebiyatı direnişin estetik bir imkanı kabul eden herkes imkansızlıklara rağmen direnişini sürdüren tasfiye dergisini çoğaltmaya, güçlendirmeye, katkıda bulunmaya davetlidir..