Vuslat Dergisi 100`ledi
Vuslat Dergisi Ekim yayınıyla 100. sayıya ulaştı. Vuslat`ın bu sayısında ana dosya dergicilik soruşturması.
100. sayısına ulaşan Vuslat dergisi, taşıdığı mesaj ve ısrar ettiği ilkeleri ile bir yayın organı olmaktan öte işlev görmekte… Kitlelerin, güdülen, yönlendirilen, varlığının hikmetini kavrayamamış edilgen nesneler olmaktan çıkmaları için adeta yakalarından tutup silkelendiği etkisini Vuslat’ın sayfalarında hissetmeniz mümkün…
Vuslat Dergisi, İslami -dini- dergi tanımının bir takım ilmihal ve fıkhi kaidelerin iktibas edildiği yayınları kapsamadığını gündemleştirdiği konularla ortaya koyuyor. Bu yönüyle Vuslat, toplumu dönüştürecek mesajlar içeren, geleceğe dair sözü olan, vahye yaslanarak hayata dair rahatsızlığını dile getiren, muhalif olan dergilerin aslında “dini” dergiler olduğunu, dine ait bir şeyler söylediği iddiasını ispatlıyor.
100. sayılar, 99 ve 101. sayılardan işleyiş olarak farklı olmasa da, bizlere istikrarı hatırlatmakta… Okuma oranlarının düşük olduğu bir toplumda süreli bir yayının hayatını 100 ay devam ettirmiş olmasının değerli olduğunu söyleyebiliriz.
Hamza Er’in, dergilerin etkisinin o dergilerin oluşumuna sebep olan hareketlerin gücüyle ilişkili olduğuna yönelik çalışması ve Ahmed Kalkan’ın İslami dergiciliğin sınırlarını çizdiği makalesi ile başlayan bu ayki Vuslat, 100. sayısı sebebiyle önemli bir soruşturmaya imza atıyor.
Geniş bir dergicilik soruşturmasının yer aldığı dergide konuya, Abdurrahman Dilipak, Ebubekir Sifil, A.İhsan Karahasanoğlu, Kenan Alpay, Mehmet Durmuş ve M. Önal Mengüşoğlu görüşleriyle katkı sağlamakta…
Ayrıca, okuma ve yazmaya gösterilmesi gereken önemin hatırlatıldığı yazılarla Ahmet Turgut Ulucak, Ali Öner, Şükrü Hüseyinoğlu ve Hüseyin Kerim Ece Vuslat sayfalarında yerlerini alıyor.
Bu arada, 18.Ekim.2009 Pazar günü 13:30 – 18:30 saatleri arsında Bayrampaşa Kültür Merkezinde düzenlenecek olan “Toplumsal Dönüşüme Dergilerin Etkisi” konulu sempozyuma da ev sahipliği yapacak olan Vuslat Dergisi, herkesi bu programa davet ediyor.