09-08-2024 11:59

Husi: Gazze`ye destek için vurulan gemi sayısı 177`ye çıktı

Yemen’deki Ensarullah hareketi 8 Ağustos Perşembe günü yaptığı açıklamada Kasım ayından bu yana Gazze Şeridi’ne destek amacıyla hedef aldığı gemi sayısının 177’ye yükseldiğini duyurdu.

Husi: Gazze`ye destek için vurulan gemi sayısı 177`ye çıktı

 

Hareketin lideri Abdulmelik El Husi televizyonda yaptığı konuşmada Kasım ayından bu yana hedef alınan İsrail, ABD ve İngiltere bağlantılı gemi sayısının 177’ye ulaştığını söyledi.

Husi, güçlerinin bu hafta 16 balistik füze ve insansız hava aracı saldırısı gerçekleştirdiğini, özellikle de iki ABD destroyerini hedef aldığını ve bir MQ-9 insansız hava aracını düşürdüğünü açıkladı.

Yemen Ensarullah hareketi dün ABD’ye ait “Cole” ve “Laboon” destroyerleri ile Kızıldeniz’deki bir başka geminin bir dizi balistik füze ve insansız hava aracıyla hedef alındığını duyururken, pazar günü de Yemen’in kuzeyindeki Sa’da vilayetinin hava sahasında düşmanca faaliyetler gerçekleştirdiği sırada bir ABD MQ-9 insansız hava aracının düşürüldüğünü açıkladı.

Husi konuşmasında “silahlı kuvvetlerin operasyonlarının çoğunun 1.000 kilometreden fazla bir mesafeden Hint Okyanusu’na, 2.000 kilometreden fazla bir mesafeden Akdeniz’e ve işgal altındaki Filistin’in içlerine doğru olduğunu” belirtti.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

 
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !