02-06-2020 17:33

İktibas’ın Haziran sayısı çıktı

İktibas Dergisi 498. sayısı ile okurlarına ulaştı. Bu sayının yorumunda “Devlet neden otoriterleşme gereği duyar?” başlığı yer alırken, kavram bölümünde ise “İlimde rüsûh” üzerine bir inceleme bulunuyor.

İktibas’ın Haziran sayısı çıktı

1981’den bu yana yayınına devam etmekte olan İktibas Dergisi’nin 498. numaralı Haziran sayısı da okuyucu ile buluştu. Gerek dünyada gerekse Türkiye’de Mayıs ayının ana gündemi haline gelen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tüm hayatı olağanüstü bir biçimde değiştirirken, devletler de salgına karşı aldıkları önlemlerle birlikte otoriterleşmeye doğru ilerledikleri yönünde bir tartışmanın odak noktası haline gelmiş durumdalar. Yaşanan bu durum derginin Yorum sayfalarında değerlendirilirken, ‘normalleşme süreci’ne geçilirken Müslümanlar açısından ‘normal’in ne olduğu konusuna da vurgu yapılıyor.

14 Mayıs 1948’de yaşanan ve her yıl aynı tarihlerde tekrar gündeme gelmekte olan Nekbe (Büyük Felaket) bağlamında, Filistinlilerin yaşamakta olduğu mezalimin tarihçesi de Yorum köşesinde yer alan bir başka konu.

Derginin Kavram bölümünde ise, Kur’an’da Nisa ve Al-i İmran surelerinde geçmekte olan ‘rasihun’ kavramına dair derinlemesine bir incelemeye yer veriliyor. Toplumda genel anlamda bilindiği şekliyle, ilimde rüsûh sahibi olmanın, ilim adamlarının ‘derin ilimlerine’ işaret etmek olmadığı vurgulanan yazıda, ilim adamı vakar ve ahlakına gönderme yapıldığı kaydediliyor.

Dergiye yazılarıyla katkı veren diğer isimler ise sırasıyla, Atasoy Müftüoğlu, Mustafa Bozacıoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu, Hüseyin Alan, Murat Kirişci, Yakup Döğer, Ahmet Ferhat Öksüz, Gülbahar Ay Satan, İbrahim Eryiğit ve Latif Değer.

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !