İktibas’ın yeni sayısı “Merhale Süreci Ne Yönde İşliyor?” manşeti ile çıktı
28 Şubat döneminin ardından gelen Ak Parti dönemiyle birlikte öne çıkan “maslahat”, “merhale fıkhı” gibi söylemlerin bugün gelinen nokta itibariyle ne kadar etkili olduğu konusu, derginin bu ay ana konusunu oluşturdu.
İktibas Dergisi 42. yılının Haziran sayısı ile yeniden okurları ile buluştu. Bu ay derginin kapağına da ışık tutan Yorum sayfalarında “merhale süreci” masaya yatırılıyor. Askeri vesayeti geriletme, okullarda başörtüsü yasağını kaldırma gibi politikaları gerekçesiyle 28 Şubat sonrası Ak Parti dindar muhafazakâr toplumun desteğini almıştı. Derginin yorumunda, sistem içi politik süreçlere ve aktörlere uzak duran kimi İslami çevrelerden de ‘maslahat’ adı altında verilen desteğin bugün gelinen noktada temel ilkesel duruşlardan “merhale merhale” uzaklaşma şeklinde tezahür ettiği vurgulanıyor.
Derginin bu ay Kavram sayfalarında, Hitler zulmünün siyonistlerce politik ve ekonomik bir enstrümana dönüştürülerek kullanıldığı Holokost kavramı işleniyor. Bu kavramın, başta Filistin olmak üzere İslam coğrafyasına yönelik işgal ve katliam politikalarında son derece etkili bir enstrüman durumunda olduğuna dikkat çekiliyor. Kendileri de yahudi olan Norman G. Finkelstein’ın “Soykırım (Holokost) Endüstrisi” kitabına ve Boas Evron’un “Gerçek amacı kesinlikle geçmişin anlaşılması değil, bugünün manipülasyonudur” sözlerine de atıf yapılıyor.
Dergide ayrıca Atasoy Müftüoğlu, Mehmed Durmuş, Mustafa Bozacıoğlu, Yakup Döğer ve Mustafa İnan’ın makaleleri ile, Sanat Edebiyat sayfalarında İbrahim Eryiğit, Cevat Akkanat ve Mehmet Akif Coşkun’un çalışmaları da okurlara sunuluyor.