Ramazanda İslam’la şereflendiler
Kamerun’da İslam’ı yeni kabul eden 160 kişiye İHH tarafından iftar yemeği verildi ve kumanya paketleri dağıtıldı.
Kamerun’da İslam’ı yeni kabul eden 160 kişiye İHH tarafından iftar yemeği verildi ve kumanya paketleri dağıtıldı. Müslümanlar, ilk Ramazanlarında Türkiyeli kardeşleri tarafından yalnız bırakılmamanın sevincini yaşadıklarını söylediler.
Kamerun diğer Afrika ülkeleri gibi varlık içinde yokluk çeken bir ülke. Yıllarca Batılılar tarafından zengin yeraltı ve yer üstü kaynakları sömürülmüş. Yetmemiş yüz binlerce Kamerunlu zincirlere vurularak, Avrupa ve Amerika’ya köle olarak götürülmüş.
Bir zamanlar dünyanın en büyük köle tacirlerinin zulmüne uğrayan fakir Kamerun halkı, şimdi İslam ülkeleri ve Türkiye’den gelen yardım ve projelerle yaralarını sarmaya çalışıyor.
İHH İnsani Yardım Vakfı da Ramazan yardımlarını Kamerun’a ulaştırdı. İHH ekipleri, Duala bölgesinde 125 aileye gıda yardımı dağıttı. 60’ı İslam’a yeni giren Müslüman olmak üzere 360 kişiye de iftar yemeği verildi.
Lagdo kentinde 100’ü yeni Müslüman olan aile olmak üzere 200 aileye gıda paketleri dağıtıldı. Başkent Youahande’de ise 500 kişiye, Ngaounderi kentinde de 400 öğrenciye iftar yemeği verildi.
İHH’nın Kamerun’a Ramazan yardımında bulunması, Müslüman halkı çok mutlu etti. Özellikle İslam’a yeni giren insanlar, karşılıksız yapılan bu yardımın kendilerini çok etkilediğini ifade ettiler.
Müslüman olduktan sonra Osman ismini alan genç, hayatında ilk defa oruç tuttuğunu ve ilk defa namaz kıldığını söyledi. Osman, “İslam’ı araştırdıkça çok şükür doğruyu buldum diye dua ediyorum. Türkiyeli kardeşlerimizin bizi unutmaması da beni çok mutlu etti” dedi.
16 milyon nüfuslu Kamerun’un yüzde 50’sini Müslümanlar oluşturuyor. Bu ülkede yaşayan Müslümanlar okul ve mescit gibi inanç ve eğitim noktasında sıkıntı yaşıyorlar.
Varlık içinde yokluk
Geniş ormanlıkları, meraları ve tarıma elverişli araziye sahip olan Kamerun’da insanlar, halen odundan yapılan ve üzeri otlarla örtülen yuvarlak tek odalı evlerde yaşamlarını sürdürüyorlar. İklim olarak tarıma elverişli olan ve geniş meralara sahip olan Kamerun’da hayvancılık ve tarım ilkel yöntemlerle yapılıyor. Sömürge güçleri tarafından yıllarca bütün zenginlikleri elerinden alınan insanlar, eğitim ve teknolojiden de yoksun bırakılmışlar. Kara yol ulaşımının olmadığı ülkede şehirler arasında taşımacılık bazı kesimlerde demir yolu ile yapılıyor. Geriye kalan bölgelerde ise ulaşım imkânları çok kısıtlı.
(Kaynak: ihh.org.tr)