14-12-2020 18:31

Şinasi Gündüz: Hz. İsâ’nın dini İslâm’dı, o bir İslâm peygamberiydi

İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı-İLKAV, Online Eğitim Konferanslarından birini daha youtube sayfasından gerçekleştirdi. İLKAV’ın Online Eğitim Konferanslarının bu haftaki konuğu, “Tevhid’den Teslis’e Hıristiyanlık” başlığıyla sunumunu yapan Prof. Dr. Şinasi Gündüz idi.

Şinasi Gündüz: Hz. İsâ’nın dini İslâm’dı, o bir İslâm peygamberiydi
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı-İLKAV, Online Eğitim Konferanslarından birini daha youtube sayfasından gerçekleştirdi.
İLKAV’ın Online Eğitim Konferanslarının bu haftaki konuğu, “Tevhid’den Teslis’e Hıristiyanlık” başlığıyla sunumunu yapan Prof. Dr. Şinasi GÜNDÜZ hoca idi.
Konferansta şu konuların altı çizildi:
- Tevhid akîdesi sadece İslâm’da vardır. Bu yönüyle tevhid, İslâm’ın alâmet-i fârikasıdır.
- İslâm, Hz. İsâ da dahil, Âdem (a.s.)’dan Muhammed (a.s.)’a kadar gelmiş geçmiş bütün peygamberleri tevhid zincirinin bir halkası olarak kabul eder.
- Hz. İsâ, bütün İncillerde bile kendisini Âdemoğlu olarak tanıtıyor. İncillerin hiçbirinde kendisini “ben tanrıyım” veya “tanrının oğluyum” diye tanıtmıyor.
- Hz. İsâ’nın yaşadığı dönemde Hıristiyanlık diye bir din söz konusu değil. O, Hıristiyanlık diye bir din tebliğ etmedi, onun tebliğ ettiği din İslâm idi. Hıristiyanlık terimi ilk defa Antakya’daki Helenistik bir cemaat tarafından kullanılmıştır.
- Hıristiyanlığın gelişimi, yayılması ve kökleşmesi Antakyalı Pavlus’un etkisi ile olmuştur. Hıristiyanlığın mimarı Pavlus’tur. Hıristiyanlık, Hz. İsâ’nın değil, bilakis Pavlus’un geliştirip yaydığı dinin adıdır.
- Her ne kadar Hıristiyanlar kendilerinin tevhidi benimsediklerini söyleseler de Hıristiyanlıkta tevhid yoktur. Hıristiyanlıkta teslis esastır. Bu yüzden, Hıristiyanlık tahrif edilmiş değil, başlangıcından beri muharref bir dindir.
- Hıristiyanlığın baştan sona Hz. İsâ’nın dini İslâm ile hiçbir alâkası yoktur. Bu din ondan sonra kurgulanmıştır.
 
Konferansın videosu aşağıda istifadenize sunulmuştur.
 

 
 
 
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !