12-08-2024 12:09

Son Seyahatimizden Yansımalar

Hedefe vasıl olduğumuzda oradaki muhabbet ve fikri diyalog sırf bilgilenme, bilgi yükleme, tek taraflı dikteden ziyade göz göze, nefes nefese, ‘ru be ru’ görüşmelerin önemini ve yerini bir kez daha yakinen müşahede etmemize vesile oldu. ‘Bilgi ve görgü’ meselesi iç içe…

Son Seyahatimizden Yansımalar

Bayram öncesi hafta sonu, çok daha önce planlanmış ve fakat ancak fırsatları denkleştirebildiğimiz seyahatimizi gerçekleştirmemiz mümkün oldu. Bu niyeti amele dönüştürme fırsatı, imkanı veren Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Aslında öncesindeki hamd-ü sena bu niyetlilik içinde bulunabilecek bir duygu, düşünüş ve duruşu veren Allah’ımızadır.  Binlerce şükürler olsun!

Bu son seyahatimiz dergimizin de yazarı olan, Edremit’te mukim daha ziyade yakın ve son dönem okumaları ve yazıları (makale ve kitaplar) tanıyacağınız Yakup Döğer kardeşimizi ziyarete yönelik idi. Baştan sona, doğumdan ölüme hep ve daima bir seyahat içinde olduğumuz malum. Yol, yolculuk, hadef/varış… İster durduğunuz yerde durun, isterse ters yöne hareket edip koşun, ‘kaçın kaçabildiğiniz kadar’; malum akıbet hepimizi bulacak. Ve bizler, istisnasız, aklımızın erdiği, gücümüzün yettiği her şeyden ama her nimetten sorguya çekileceğiz.

Yazının Devamını Okumak İçin Lütfen Tıklayın

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !