Gazze’de halkın yemek zorunda kaldığı hayvan yemleri bile tükendi

Gazze’deki hükümet, siyonist rejimin, zorla aç ve susuz bıraktığı Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Müslümanlar arasında açlığın arttığını bununla mücadele için günlük 1000 yardım tırına ihtiyaç duyulduğunu açıkladı. İsrailliler ise, Gazze’ye yardım girişlerini engellemek için gösterilerine devam ediyor.

10-02-2024


Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, siyonist rejimin 126 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze’deki durum hakkında uyarıda bulunuldu. Açıklamada, “Gazze Şeridi’nin kuzeyinde açlık artıyor ve bunun tehlikeli yansımalarından tamamen ABD ile İsrail işgalini sorumlu tutuyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

İşgal ordusunun yardımların girişini engelleyerek açlığa mahkum ettiği Gazze Şeridi’nin kuzeyinde insanların yemek zorunda kaldığı hayvan yemlerinin bile tükendiğine vurgu yapıldı.

Uluslararası topluma hitaben açıklamada, “Yiyecek, un, pirinç, tahıl ve bölge sakinlerinin yediği hayvan yemlerinin bile tükenmesinin ardından Gazze’nin kuzeyinde açlığın tırmanmasından tamamen ABD, İsrail işgali ve uluslararası toplumu sorumlu tutuyoruz.” ifadesine yer verildi. Açıklama şöyle devam etti:

“İsrail’in ABD’nin desteğiyle işlediği bu kirli suç karşısında tüm dünya ülkeleri ahlaki ve insani bir sorumlulukla karşı karşıyadır. Dünya ülkeleri, Gazze’nin kuzey bölgelerinde yarım milyon insanın hayatını kaybetmesine yol açabilecek bu suçu kınamalıdır.

Açlık ve etkileri silinene kadar Gazze Şeridi’nin kuzeyine acil olarak günlük 1000 tırın ulaştırılmasını talep ediyoruz. Eğer bu yapılmazsa gerçek bir insani felaketle karşı karşıya kalacağız.”

Siyonist saldırılarının başlamasından önce günlük 600 yardım tırının ulaştırıldığı 2,3 milyon nüfuslu Gazze’de, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yerinden edilmesine rağmen halihazırda ulaştırılan yardımlar ihtiyacın son derece kısıtlı bir kısmını karşılıyor.

Yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı barınaklarda aşırı kalabalık, su, gıda ve ilaç eksikliği nedeniyle bulaşıcı hastalıklar hızla yayılırken, işgal ordusunun, insani yardım konvoylarını, çalışanlarını hastaneleri ve sağlık ekiplerini hedef alması nedeniyle etkili sağlık hizmeti verilemiyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Gazze Direktörü Thomas White, 5 Şubat’ta siyonist rejimin, Gazze Şeridi’nin kuzeyine gitmeyi bekleyen yardım konvoyunu vurduğunu belirtmişti.

Siyonist rejim, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bini çocuk, 8 bin 190’ı kadın olmak üzere 27 bin 947 Filistinliyi şehid etti, 67 bin 459 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce şehid olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Siyonistler yardımları engellemeye çalışıyor

Tel Aviv yönetiminin kıtlığa sürüklediği ve açlığın kol gezdiği Gazze’ye yardımların ulaştırılmasını istemeyen siyonistler de gösterilerine devam ediyor.

Ülke basınında yer alan haberlere göre bir grup siyonist, Gazze’ye yardım girişini engellemek için Mısır sınırında yer alan Nitzana Sınır Kapısı’nda toplandı. Mısır tarafından gelerek Gazze’ye geçecek yardım tırlarını engellemek için Nitzana Sınır Kapısı’nın önünde beklemeye başladılar.

Bölgede bulunan işgal güçlerinin ise tırları engellemeye çalışan göstericilere müdahalede bulunmaması dikkati çekti.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, siyonistlerin sınır kapısının önünü kapatması nedeniyle Gazze’ye gidecek insani yardım tırlarının Mısır tarafında beklemeye devam ettiği görülüyor.

Hamas’ın elindeki esirlerin yakınlarının da aralarında bulunduğu siyonistler, Gazze’ye giden yardımların gönderilmesini engellemek için uzun zamandır sınır kapılarında gösteriler düzenliyor.

Gazze’yi kıtlığa sürüklüyor

Birleşmiş Milletler (BM), siyonist rejimin yoğun saldırısı altındaki Gazze Şeridi’nde 2,2 milyon Müslümanın kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunmuştu.

BM’ye göre, Gazze’de 378 bin kişi Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) ölçeğine göre “felaket” olarak adlandırılan 5. seviye, 939 bin kişi de “acil durum” olarak bilinen 4. seviye açlıkla karşı karşıya bulunuyor.

Özellikle Gazze’nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin un bulamadıkları için hayvan yemlerini öğütmeye başladığı bildiriliyor.

(Kaynak: İktibasdergisi.com)

Etiketler : #Gazze’de   #halkın   #yemek   #zorunda   #kaldığı   #hayvan   #yemleri   #bile   #tükendi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN