Hakan Aksu, "Sadakat Bilinci"ni anlattı

Kuran'ın bir adının "Sıdk" olduğunu, sadakat ve tersi olan yalancılığın türevleriyle Kuran'da 472 kere açıklandığını kaydeden Hakan aksu, tüm bunların, Rabbimizin doğru ve sadık olmaya ne kadar önem verdiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

18-10-2011


HAY-DER'in "İslami Bilinç Dersleri" devam ediyor.

Biliç Derslerindede bu hafta "Sadakat Bilinci" konusu Hakan Aksu'nun hitabetiyle gerçekleştirildi.

Hatip, sadakat kelimesinin sözlüklerde ve Türkçe kulanımında gerçek ve sürekli bağlılık ve dostluk anlamlarında kullanıldığını, Kuran'da ki ayetler incelendiğinde ise doğruluk ve söze riayet etmek olarak anlamlandırılabileceğini belirterek hitabetine başladı.

Kuran'ın bir adının "Sıdk" olduğunu, sadakat ve tersi olan yalancılığın türevleriyle Kuran'da 472 kere açıklandığını kaydeden Hakan aksu, tüm bunların, Rabbimizin doğru ve sadık olmaya ne kadar önem verdiğinin göstergesi olduğunu söyledi. 

Alemlerin Rabbi olan Allah'ın sadakati önce kendine yazdığını, mühletinde ve müjdesinde, Rahman olgusunda asla sözünden dönmediğini. Sadık olan Allah'ın peygamberlerini hepsinin sadakat üzere olduğunu; Hz. İbrahim'in, Hz. Yusuf'un, Hz. İdris'in sadakatlerini Kuran'da ayetlerle açıklayaran Hakan Aksu. Son peygamber Hz. Muhammed'in (sav) ömrünün her anını, en zor şartlarda bile sadakat üzere geçirdiğini, Peygamberin'in (sav) kendi elleriyle yetiştirdiği ilk neslin Ensarı ve Muhaciriyle sadakat üzere yaşadıklarını hadisler ve siyer örneklikleriyle örneklendirerek anlattı.

Sadık olan Allah'a (cc), sadık olan Kuran'a ve sadık olan Peygamber'e (sav) iman eden bizler; Hayatlarımızın her alanında "sıdk" üzere bir hayatı yaşamalıyız. Bizler öncelikli olarak ruhlar aleminde Rabbimizin Allah (cc) olduğuna dair söz vermiştik. Daha sonra aklı selim bir iman ile, tekrar Allah'tan başka bir ilahımızın olmadığına dair söz verdiğimizin şuurunda olmalıyız. Rabbimize verdiğimiz bu kulluk sözünü yerine getirirken eşlerimize, çocuklarımıza, kardeşlerimize, ticaret yaptığımız insanlara karşı sadakat üzere olmamızın doğal getirisi olacaktır. Diyerek; Konuşmasının son bölümünde toplumda birbirlerine sadakat göstermeyenlere, eşlerini aldatanlara verilen tepkinin; Rabbini aldatarak, Peygamberine sadakat göstermeyerek, ayetleri çaptırarak Kuran'a ihanet edenlere, mal ve makam için ümmete ihanet edenlere gösterilmediğini. Oysa ki Rabbine, Peygamberine, Kitabına ihanet edenin en ağır ihanet içinde olduğunu, dolayısıyla sadakatinde-ihanetinde eksik veya doğru anlaşılmadığını belirtti.

İslam coğrafyalarında mücadelenin, kafirlerden ziyade, sadık olanlarla-hain lanlar arasında verildiğini. Çeçenistan'da, sözüne sadık olan mücahidlerle, ahiretini dünyaya satan Kadirovların, Filistin'de Hamas ve İslami Cihad gibi grupların, El-Fetih gibi gruplarla mücadelesinin, sadıklarla-hainler arasındaki mücadele olduğunu belirterek konuşmasına son verdi.

HAY-DER İslami Bilinç derslerinde önümüzdeki hafta (24 Ekim 2011 Pazartesi) sitemizin editörü Şükrü Hüseyinoğlu "Sabır Bilinci" konusunu işleyecektir.

(Haber: Atilla AKSU / İslam ve Hayat) 

Etiketler : #Hakan   #Aksu   #   #Sadakat   #Bilincini   #anlattı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN