Siyonist vahşet: İnfaz edip çöpe atmışlar

Siyonistlerin çekildiği Halife Bin Zayed İlkokulu’nun yakınındaki moloz ve çöp yığınlarının altında çöp torbalarına konulmuş 30 ceset bulundu.

02-02-2024


Hastanelere yönelik saldırıları ile savaş suçu sicilini her geçen gün kabartan işgalci İsrail ordusu, Gazze’nin Han Yunus beldesindeki El-Emel Hastanesi'ndeki binalara saldırı düzenledi. Kentte bombalanmadık yer bırakmayan İsrail, daha önce bu bölgeyi güvenli alan ilan etmişti. Hastaneye sığınan Gazzelilerin binayı terk etmesi için baskı yapan işgalci güç, haftalardır yerleşke çevresine saldırılar düzenliyor. Filistin Kızılayı’nın da merkez olarak kullandığı bina ve çevresinde 3 binden fazla Filistinli hayatta kalma mücadelesi veriyor. Önceki gece hastaneye saldırı düzenleyen ve Filistinlilerin kaldığı yerleşkeyi tarayan işgalci İsrail ordusu, 3 kişiyi öldürdü. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı açıklamasında "Kuşatma altındaki Nasır ve Emel hastanelerinde felaket yaşanıyor" denildi. Daha önce El-Ehli Baptist hastanesini vuran işgalci güç, Gazze’deki sağlık sistemini tamamen çökertmeyi hedefliyor.

3 KİŞİ KAN KAYBINDAN ÖLDÜ

Önceki gece İsrail ordusu, hastane ve yerleşkesinde kalan Filistinlilerin bölgeyi terk etmesi için çağrıda bulundu. Kısa bir süre sonra İsrail askerleri tank atışları ve otomatik silahlarla hastanenin yanında Filistinlilerin kaldığı binaları taradı. Saldırı sonucu 10 kişi yaralandı. Durumu ağır olan 3 kişi, İsrail yaylım ateşinin aralıklarla devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren Nasır Hastanesi’ne götürülemedi ve kan kaybından öldü.

FAALİYETLER DURDURULDU

Hastane, son günlerde artan İsrail baskıları ve saldırı sonrası faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Hastaneyi kuşatan İsrail güçleri, binaya ilaç ve tıbbi gereksinimlerin girmesine müsaade etmiyor. Bunun yanı sıra jeneratörler için gereken yakıtın günler önce tükendiği ve cihazların çalışmadığı açıklanmıştı. Geçtiğimiz günlerde hastanede oksijenin de tamamen bittiği, müdahalelerin narkoz ve uyuşturucu tıbbi madde olmadan gerçekleştirildiği açıklanmıştı.

ABD'Lİ KURULUŞA HAVA SALDIRISI

ABD merkezli yardım kuruluşu IRC de sağlık hizmeti verdikleri tesislerinin İsrail tarafından vurulduğunu açıkladı. 18 Ocak’taki hava saldırılarında çok sayıda personelinin yaralandığını duyuran IRC, 6 personelinin baskılara dayanamayıp Gazze’den çıkmak zorunda kaldığını kaydetti. Saldırının Birleşmiş Milletler değerlendirmesi sonucu GBU32 (MK83) füze paketi ile gerçekleştiğini kaydeden IRC yöneticileri, İsrail ordusunun bu tip patlayıcıları bölgede kullanabilecek tek aktör olduğu ve saldırıyı onların gerçekleştirdiğine emin olduklarını belirtti. Yardım faaliyeti yürüten sivil toplum kuruluşları, çalıştıkları alanların koordinatlarını gerekli mercilere bildirdiklerini ve saldırının tesadüfi olamayacağını da belirtti.

'HALK AÇLIKTAN ÖLÜYOR'

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Küresel Acil Durum Direktörü Mike Ryan, Gazze'deki halkın açlıktan öldüğünü ve çaresiz durumda olduğunu bildirdi. Basın toplantısında konuşan Ryan, "Gazze'deki insanlar çaresiz durumda. Bu çaresiz insanların kamyonlardan yiyecek aldığını konuşuyoruz. Gazze halkı açlıktan ölüyor. Gazze'dekiler uçurumun eşiğine itilen bir halk ve onlar bu çatışmanın tarafı değiller" dedi.

ÇÖP TORBASINDA 30 CESET

Gazze'nin Beyt Lahia kentindeki Halife bin Zayed ilk okulu yakınında moloz ve çöp yığınlarının altında çöp torbalarında 30 Filistinlinin cesedi bulundu. Torbaların üzerinde İbranice yazıların olduğu görüldü. Cesetlerin elleri ve gözleri bağlı bir şekilde torbalandığı ve toplu infaz edildiğine dair emarelerin olduğu ifade edildi. Gazze'de 116 günde 26 bin 900 kişi hayatını kaybederken kaybolan kişilerle sayının 33 bin 751'e yükseldiği ifade edildi. Bulunan cesetlerin kayıp kişilere ait olduğu ve ilerleyen günlerde, benzer toplu ceset öbeklerinin ve mezarların bulunacağı tahmin ediliyor.

(Kaynak: Y.Şafak)

Etiketler : #Siyonist   #vahşet:   #İnfaz   #edip   #çöpe   #atmışlar   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN