İzmir'de Cengiz Songür anısına "Şehidler Gecesi"

İzmirli Müslümanlar tarafından, İzmir İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda "Şehidler Gecesi" düzenlendi.

06-06-2011


İzmirli Müslümanlar tarafından, İzmir İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda "Şehidler Gecesi" düzenlendi. 

Hamza AKDENİZ'in sunuculuğunu yaptığı gece Hacı EKER'in Kur'an-ı Kerimtilaveti ve Türkçe meali ile başladı. Hamza AKDENİZ; bundan sonra yapılacak olan gecelerin yalnızca bir şehidi anma değil, tüm şehidleri anma gecesi olarak yapılacağını duyurdu. Afganistan'da Rus askerleriyle girdiği çatışmada şehid düşen Bilal YALDIZCI, yetimhane projesi için gittiği Afganistan'da uçak kazasında şehid düşen Bahattin YILDIZ ve Gazze'ye yardım götüren gemide şehid düşen Cengiz SONGÜR, Cengiz AKYÜZ, Cevdet KILIÇLAR, Furkan DOĞAN, İbrahim BİLGEN, Ali Haydar BENGİ, Necdet YILDIRIM, Çetin TOĞÇUOĞLU ve Fahri YILDIZ programda yad edildi. Cengiz AKYÜZ'ün ailesi de salondaydı.

"Şehadet ve Şehidlik" konularını içeren sinevizyon ile devam eden gecedeÖzgün-Der Başkanı Mehmet DEMİR, Cengiz Songür için yazdığı şiirini okudu.

Zaman zaman duygusal anların yaşandığı gecede ilk konuşmayı yapan yazar HüseyinALAN oldu ve konuşmanın ardından Yasir SAĞIROĞLU "Şehit Türküsü"nü okudu.

Akabinde Şehid Cengiz Songür'ün kızı Ayşegül SONGÜR kürsüye çıktı, fakatgecenin duygu yüklü atmosferinden dolayı konuşmasını gerçekleştiremeden birkaç cümleyle kürsüden ayrılmak durumunda kaldı. Konuşmasını ilerleyen saatlerde kardeşi Zeynep SONGÜR gerçekleştirdi.

Yusuf CAN'ın ezgisiyle ilerleyen program, Hamza AKDENİZ'in okuduğu şiirdensonra Ankara'dan geceye katılan yazar Mehmet PAMAK'ın konuşmasıyla devam etti. Mehmet Pamak'ın konuşması birçok kez izleyicilerden alkış aldı.

Programın sonuna doğru Zeyd CAN'ın dua öncesi yaptığı konuşmasında amcamdediği Cengiz Songür'ün şehadetinden sonra bazı çevrelerden kaynaklı olayları üzüntüyle dile getirirken, tepkisini de samimi bir şekilde ortaya koyması izleyiciler tarafından takdir edildi.

Program Yasir Sağıroğlu'nun söylediği ezgiyle birlikte sahneye tevhidbayraklarıyla çıkan çocukların renkli görüntüleriyle son buldu. 

Etiketler : #İzmir'de   #Cengiz   #Songür   #anısına   #Şehidler   #Gecesi   
YORUMLAR
  • ASÖZ   07-06-2011 22:48

    selam olsun tüm şehitlere selam olsun mücahit erlerine selam olsun islam için mücadele verene selam olsun dosdoğru yolda gidenlere

  • hikmet erturk   07-06-2011 10:39

    Allah şehadetlerini kabul buyursun ve sizleri bizlere hiç unutturmasın.Hüseyin alan abi memet pamak abi çabalarınızı ve gayretlerinizi Allah arttırsın.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN