İzmirli Müslümanlar, şehitlerini andı

Özgün-Der'in Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kafeteryası'nda düzenlemiş olduğu 'Şehidler Gecesi' büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

11-06-2012


Özgün-Der'in Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kafeteryası'nda düzenlemiş olduğu 'Şehidler Gecesi' büyük bir katılımla gerçekleştirildi.
   
Sunuculuğunu Hamza Akdeniz'in üstlendiği gece Nihat Bilir'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İbrahim  Bitim'in meal okuması ile başladı.

Hamza Akdeniz programın başında şunları söyledi:

"Değerli Kardeşlerim:

Bu geceyi düzenlememizin amacı bir Şahsı ya da Şahısları kutsallaştırmak değildir, Cengiz Songür veya Bahaddin Yıldız, İSLAM davasının ne ilk ne de son Şehidleridirler. Dünya devam ettikçe İslam ve küfür arasındaki mücadele devam edecek, dolayısı ile Müslümanlara karşı bu gün İslam dünyasının bir çok yerinde olduğu gibi zulüm ve katliyamlar devam ediyor. İşte Afganistan ve Pakistan! Her gün onlarca insan katlediliyor. Filistin, Çeçenistan, Patani, Suriye, Irak ve Türkiye. Hepinizin bildiği gibi yaklaşık beş ay önce Uluderede otuz dört insanımız katledildi. Hükümet yetkilileri özür dileme gereği bile duymadılar.

Evet Arkadaşlar!

Bizim bu geceleri düzenlememizin temel amacı, esas olarak Dünyanın birçok bölgesinde Müslümanlara karşı zulüm devam etmekte ve zulüm devam ettiği müddetçe zulme karşı mücadelemizin devam ettiğini ve her zaman devam edeceğini haykırmaktır.

‘Ölümü ölümsüzlük bilenlere selam olsun

Rabbim bütün Şehidlerimize rahmet etsin…’"

Gecenin akışı şu şekilde gerçekleşti:

-Açılış konuşmasını Şehid'in amcasının oğlu Kemal Songür gerçekleştirdi.
                                        
-Araştırmacı - Yazar  Hüseyin Alan müslümanların genel gidişatı ile ilgili konuşma yaptı.
                              
-İbrahim Gülter'in hazırladığı Cengiz Songür ve Ortadoğudaki emperyalist güçlerin uyguladığı katliamları da içeren 'Sinevizyon' gösterimi büyük bir heyecan ile izlendi.
 
-Şehidin amcasının oğlu Bilal Songür Şehid ile olan anılarını duygulu bir dil ile ifade etti.
                              
-Şehid Cengiz Songür'ün kızı Zeynep Songür geceye dair hazırladığı konuşması, gecenin duygu
dolu atmosferinden dolayı arkadaşı Yasemin Karamanlı  tarafından okundu.
                                 
-Yine Yasemin Karamanlı Şehide duyulan özlem yüklü şiiri seslendirdi.
   
-Grup Özgün'ün ezgileri ve marşları  geceye renk kattı.
     
-Gecenin sunucusu Hamza Akdeniz programın akışı içersinde 'Şimdi Gazze'deyiz' ve 'Mescidi Aksa' adlı iki şiir okudu.
   
-Son olarak Özgün-Der başkanı Mehmed Demir Hoca'nınduası ile program son buldu...










 
(Haber ve Fotoğraflar: Özgün Yürüyüş)

Etiketler : #İzmirli   #Müslümanlar   #   #şehitlerini   #andı   
YORUMLAR
  • mehmet maksut   11-06-2012 10:23

    ew şehidiya braye cengiz dıléme şad kiriyé. bı xunâwan ciwanân, behra spi bu şunâ şehidan. jı bo yekitiya islamiye jiyan u xunawan nişane iro... ey şére aşitiye... ey hewalé belenqazâ em tı çarna we birnakın. bırina we xer wekt dı dılémeda xun dıdé. nawe teyi şirin çawa qu tı ser zımana hestır dı çawémeda dıbaré dıl dıbe dılzar ey şehidé doza blınd u piroz ey leşkeré aşitîye ey mamosteyé şehadeté tı çarna şehid namırın ew şiarameyé şehadet bıra xunqar zanıbın ewinamé, armancamé, daxwazıyamé jı bo xweda jıyanaqe bıdın. bina cengiz, bina furqan, bina cewdet... ey hewalé şehidan xweda şehadeta té şén bıke u şehadeté nesibé meké... bı desté u xebata me bindestiyâ mıslımanâ paqış bıké... xuna me jı bo yekitiya ümmete wesile bıké... berxwedan jıyané

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN