Kudüs de başörtüsü de ümmetin imtihanı!

İsrail tam 62 yıldır ümmetin bağrına saplanmış bir hançer olarak hergün bizlere nerede yanlış yaptık ve hala nerede yanlış yapıyoruz sorusunu sorduruyor. Tıpkı Türkiye’de Başörtüsü yasağı karşısında yaşadığımız gibi Filistin davası da Ümmet için bir imtihan olmaya devam ediyor.

16-05-2010


İslam ve Hayat

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu 224. Basın Açıklamasını Adapazarı AKM önünde gerçekleştirdi. Platform adına Sakarya Dayanışma Derneği'nden Kadrican Mendi'nin okuduğu açıklamada Antalyalı ailelere açılan "çocukların velayet hakkını kötüye kullanma" davasını düşmesi "Dava sürecinde yaşananlar platformlar sürecine yeni tecrübeler ve kazanımlar sağladı ve sözü söylemek kadar söylenenin arkasında durmanında ne kadar hayati olduğunu bizlere gösterdi." şeklinde değerlendirildi.

KPSS klavuzlarındaki başörtüsü yasağı vurgusunun eleştirildiği açıklamada "Başörtüsü yasağı Türkiye’yi örnek alan Avrupa’da da hızla yayılmaya devam ediyor. Fransa ve almanyadaki tartışmaların ardından en son Kosova'da da “müslüman ülke Türkiye”’yi örnek alan yasak uygulamasına teşebbüs edildi." denilirken, kaset olayı ve tırmanan şiddet sarmalı "İktidar uğruna yürütülen tüm bu entrikaları lanetliyoruz." şeklinde değerlendirildi. 

Vakit Gazetesi'ne verilen ceza bir kez daha eleştirilirken, İHH Temsilcisi İzzet Şahin'le ilgili şu vurgu yapıldı: "Ekranların karşısında yapılan “one minute” çıkışından sonra israile karşı sergilenen tutum, kamu vicdanını rahatsız etmektedir.  En son 20 yıldır OECD kapısında bekleyen israilin Türkiyenin veto hakkını kullanmaması sonucu birliğe üye olması tek başna bu hükümete yeter bir vebaldir. şu anda önlerinde çok acil çözülmesi gereken iki mesele vardır.
İzzet Şahin derhal serbest bıraktırılmalı ve Filistin konvoyuna destek verilmelidir."

NEKBE Anıldı

Açıklama şöyle bitti: "Bu arada israil denen gasıp yapının yani Filistinlilerin verdiği isimle En nekbe’nin (yan büyük felaketin )bugün 62. Yıl dönümü. İsrail tam 62 yıldır ümmetin bağrına saplanmış bir hançer olarak hergün bizlere nerede yanlış yaptık ve hala nerede yanlış yapıyoruz sorusunu sorduruyor. Tıpkı Türkiye’de Başörtüsü yasağı karşısında yaşadığımız gibi Filistin davası da Ümmet için bir imtihan olmaya devam ediyor.  Bu vesileyle Filistin’de ki “Direnişe” sadakatimizi buradan bir kez daha deklare ediyoruz.  Tarih doğruyu söyleyenlerle susanları , sözünü söyleyip te arkasında duranlarla ilk durakta inip sıvışanları kaydetmektedir. Rabbimiz bizleri söylediği sözün arkasında duranlardan eyle… Yaşasın Başörtüsü direnişi! Yaşasın Filistin İntifadası!"

 

Etiketler : #Kudüs   #de   #başörtüsü   #de   #ümmetin   #imtihanı!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN