Sakarya Kudüs'ü unutturmuyor!

Diriliş Saati Dergisi tarafından düzenlenen Kudüs Günü etkinliğinde Filistin'in özgürlüğü için dua edildi. Gecede helva dağıtımı ve sinevizyon gösterimi yapılırken, çocuklara da “Özgür Kudüs” yazılı balonlar hediye edildi

04-09-2010


İslam ve Hayat

Diriliş Saati Dergisi, her yıl Ramazan’ın son Cuma günü yapılan Kudüs Günü etkinlikleri kapsamında şehir merkezindeki bulvarda teravih namazı sonrası bir basın açıklaması yaptı. Sakarya Filistin Gönüllüleri adına Diriliş Saati Dergisi’nden Berat Gürler’in okuduğu açıklamada “Bugün günlerden Kudüs... Yani ilk kıblemizle dayanışma günü... Müslüman olduğu iddiasında olan herkesin üzerinde düşünmesi gereken mübarek davaya sahip çıkma günü... Bu dünyanın bize sunduğu fırsatları mazaret olarak öne sürmek yerine, tüm benliğimizle kendimizi kardeşlerimizin yanında olmaya adadığımız gün... Bugün Ramazan’ın son Cuma’sı... Her yıl Ramazan ayının son Cuma’sında olduğu gibi, bugün yine buradayız; beraberce Kudüs’ü anmak, Mavi Marmara’yı hatırlamak, şehidlerimizi yâd etmek için buradayız... Ve yaşadığımız zilleti sorgulamak için buradayız... Öyle diyordu mazlumların İmamı: “Ey Dünya Müslümanları ve mustazafları! Ne zamana kadar Kudüs’ünüz Amerika ve gasıp İsrail artıklarının çizmesi altında çiğnenecek?” dedi.

KUDÜS’E SAHİP ÇIKIN!

Sakarya halkına Kudüs’ü yalnız bırakmama çağrısı yapılan gecede açıklamayı okuyan Berat Gürler, “Kudüs davasına daha bir azimle sahip çıkma vakti gelmiştir. İşte bunun için herkes kendi sorumluluğunu yerine getirmeli diyoruz. Etrafımızda Kudüs’ün yaşadıklarını bilmeyen bir tek insan bile varsa; unutmayalım ki bundan bizler de mesulüz. Mavi Marmara’da canlarını feda eden şehidlerimizin neleri göze aldıklarını bilmeyen kimseler varsa yine bizler mesulüz. Öte yandan hala İsrail ve Amerikan mallarını boykot bilincini insanlara kazandıramadıysak; ‘ama onun tadı daha güzel’ bahaneleriyle insanlar hala İsrail mallarını alarak kardeşlerine sıkılan kurşunun parasını ödüyorlarsa bunun üzerimizde ciddi bir vebali vardır.” dedi.

Gürler ayrıca, “Burada tüm Sakarya halkının önünde söz veriyoruz ki, kardeşlerimizin üzerinden zulüm şartları kalkmadıkça bizlere rahat uyku yok. Elimizden gelen ne varsa hepsini yerine getireceğiz ve bu davayı evrensel bir boyuta taşıyacağız. İnanıyoruz ki, Kudüs, Müslümanların kaderlerini oyladıkları en büyük imtihan alanıdır.” ifadelerini kullandı.

HELVA VE BALON DAĞITILDI

Diriliş Saati adına okunan basın açıklamasının ardından, etkinliğe katılanlar Filistin ve İslam ümmetinin zilletten kurtuluşa kavuşması, dünyadaki her türlü zulmün ve işgalin son bulması, insanlığın adil bir geleceğe kavuşması için hep birlikte dua ettiler. Yapılan duanın ardından Bulvar’da helva dağıtımı gerçekleştirildi. Gecede ayrıca açılan stantlarda Diriliş Saati Dergisi’nin tanıtımı yapılırken, ailelere ve öğrencilere çeşitli konularda hazırlanan broşürler dağıtıldı.

Etkinlik alanında Mavi Marmara şehitlerine hitaben hazırlanan video klipler izlettirilirken, çocuklara ise “Özgür Kudüs, İsrailsiz bir dünya” yazılı balonlar hediye edildi. Sakarya Filistin Gönüllüleri adına Diriliş Saati Dergisi tarafından düzenlenen ve yoğun bir ilginin gösterildiği Kudüs Günü etkinliği, Filistin’in kurtuluşu temennileriyle son buldu.

Etiketler : #Sakarya   #Kudüs'ü   #unutturmuyor!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN