02-09-2013 07:26

İktibas`ın Eylül sayısı çıktı

İnsanımızın unutmaya başladığı “Yoldaki İşaretler”e dikkat çekilen İktibas`ın Eylül-2013 sayısında,”Mısır’daki katliamlar ve İsrail’in güvenliği” manşeti altında konular ele alınıyor.

İktibas`ın Eylül sayısı çıktı

Bölgemizdeki değişim ve dönüşüm süreci yeni bir aşamaya girmiş bulunmakta. Küresel ve bölgesel odakların, bölgede yeni dengelerin kurulması aşamasında bazı adımların atılamamasının doğurduğu açmazları ve kaygıları gündemde. Ahlaki ve ilkesel kaygılardan çok çıkarların ön planda olduğu bu süreçte bahse konu açmazlar ve kaygılar öncelikle Suriye’de değişim sürecinin bir kaosa dönüşmesinin vasatını hazırladı. Mısır’daki kanlı gelişmelerde benzer açmazlar ve kaygılarla ilintili. Keza Tunus’ta gündeme gelen olaylarda… Bu vasatta karşımıza çıkan manzara ise gerçekten kabul edilemez; ibret verici. “Medeni” dünyanın gözü önündeki katliamlar, ahlaki ve ilkesel hiçbir kaygı taşımayan yaklaşımlar; kimyasal silahlarla ortaya konan vahşete rağmen insanlık dışı duyarsızlıklar, Müslümanların etkin olmadığı bir dünyanın nasıl bir dünya olduğunu ortaya koymaktadır. 

Her türlü zulme karşı mazlumlara yardım edebilecek yegane gücün referansı Kur’an olan Müslümanların olabileceği bir kez daha görülmüştür. Bu durumda bizce kendilerine İslam ile tavsif edenlerin zulüm üzerine inşa edilen dünyaya entegre olma gayretlerini terk edip düşünsel ve siyasal duruşlarını, dolayısıyla yöntem tercihlerini yeni bir değerlendirmeye tabi tutmaları gerekmektedir…

Bu bağlamda İktibas Dergisi, bir yandan bahse konu gelişmeleri; katliamları, kimyasal silahlarla yapılan insanlık dışı saldırıları lanetlerken diğer yandan da Müslümanlar olarak içine düştüğümüz “çıkmaz sokağa” dikkat çeken değerlendirmeler ve alıntılarla karşınızdadır. Özellikle insanımızın unutmaya başladığı “Yoldaki İşaretler”e dikkat çekilen Eylül-2013 sayısında,”Mısır’daki katliamlar ve İsrail’in güvenliği” manşeti altında;

“Bir Çıkmaza Kapanmak”/A.Müftüoğlu, “İnsanları Allah İle Aldatmak”/H.Bülbül, “İslam’ın Temsilinde Kriz Ve Müslümanlar”/İ.Toker, “Küresel Ve Bölgesel Egemenler Ne İstiyorlar”/A.Pamuk, “İşaretlere Ne Oldu?”/F.Ceren, “Arap Baharı: Çağın Bel’amları İş Başında”/A.Araf Araf, ”Mısır’da Sivil Direniş”/H.Ertürk, “Yeryüzünde Fesat Çıkaranlar Ne Zaman’dan Beri İslah Ediciler Oldular”/O.Çoşkun, “Zalim’in Zulmü Mazlumun Allah’ı Var’da Müslüman’ın Sağlam Bir Duruşu Var mı?”/A.Akça, “Neyi, Kimi, Niçin Sakınıyorsunuz”/M.Bozacıoğlu, “Tasavvuf’un Kaymakların’dan Yeni Eflatunculuk”/S.Merdin, “Müstekbirler”/H.Akan’ın makalelerinin yanı sıra Ercüment Özkan’dan “İslami Hareket’in Düşünsel Seyri” başlıklı bir alıntıyı; Sanat-Edebiyat’ta ise M.Akif Şahin’in “Dilini Bilmediğimiz Şarkılar” başlıklı yazısını, Mehmet Mortaş’ın “Sonbahar Rüyası” başlıklı şiirini, A.Birol Ulaş’ın “Kendi İçinde Konuşma” başlıklı bir eleştiri yazısını okuyabilir; aynı zamanda her babayı, her Müslümanı, her insanı etkilememesi mümkün olmayan ve hepimizin yüreğini parçalayan Muhammed El-Bilteci’nin kızı “Esma’ya Veda Mektubu”nu bulabilirsiniz. Derginin gündem bölümünde her zamanki gibi özenle seçilmeye çalışılmış İktibaslardan istifade edebilirsiniz…

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !