08-02-2008 17:09

Anadolu Gençlik`ten, 28 Şubatçılara: Başınız göğe erdi mi? 

28 Şubatın bitmediğini, aksine AKP eli ile yürütüldüğünü iddia eden dergi, 28 Şubat kaynaklı mağduriyetlerin halen devam ediyor olmasını ve sürecin baş aktörlerinin AKP iktidarında zenginliğine zenginlik katarak büyüyor olmalarını buna delil olarak gösteriyor. 28 Şubat’ın aktörlerini şubatzadeler ve şubatzedeler diye iki guruba ayıran dergi, her iki grubun da süreçten farklı şekillerde nasiplendiğini söylüyor.

Anadolu Gençlik`ten, 28 Şubatçılara: Başınız göğe erdi mi? 

Aylık siyasî, aktüel ve fikir dergisi olarak yayınlanan Anadolu Gençlik şubat sayısının kapağına, siyasî tarihimizin kara lekesi olan 28 Şubat’ı taşıdı. 11 yıl önce gerçekleştirilen 28 Şubat postmodern darbesini çeşitli yönleriyle ele alan dergi, sürecin aktörlerine “Başınız göğe erdi mi?” diye soruyor. Sürecin din eğitimine, ekonomiye ve sosyal bünyeye vurduğu darbenin sonuçlarını irdeleyen dergi, 28 Şubatın 11 yıllık muhasebesini yapıyor.

28 Şubatın bitmediğini, aksine AKP eli ile yürütüldüğünü iddia eden dergi, 28 Şubat kaynaklı mağduriyetlerin halen devam ediyor olmasını ve sürecin baş aktörlerinin AKP iktidarında zenginliğine zenginlik katarak büyüyor olmalarını buna delil olarak gösteriyor. 28 Şubat’ın aktörlerini şubatzadeler ve şubatzedeler diye iki guruba ayıran dergi, her iki grubun da süreçten farklı şekillerde nasiplendiğini söylüyor.

Derginin son sayısında kapak konusuyla örtüşen Şems Şeyma Sözcü’nün sürecin muhaliflerinden Hasan Celal Güzel ile yaptığı röportaj yer alıyor. Güzel, röportajında “Cuntacıların hedefi sıcak darbeydi” diyor. Derginin yeni yayın döneminde kadrosuna aldığı Nurettin Şirin’in kalemi de 28 Şubat’ı anlatmış. Şirin, 28 Şubat’ı Haçlı-Siyonist hareketin Türkiye ayağı olarak değerlendirmiş. Selami Güder ise 28 Şubat ve vatan sevgisini ele almış. 28 Şubat dışında dergide, gündeme yön veren olaylarla ve haberlerle birlikte düşünce, kültür ve sanat alanında yazılmış birçok yazı okuyucuya zihni zenginlik kazandırmak için yer almış.

Müslüman ülke Türkiye’nin din üzerine hiç bitmeyen tartışmalarına sıkça yer veren okuyucusunu bu doğrultuda bilinçlendirmeye çalışan derginin başında yer alan iki yazı dikkat çekici. İlki Zahide Erol’un “Bu yazıyı abdest alarak okumak lazım” başlıklı yazısı. Bu yazı, Hürriyet Gazetesi’nde 9 Ocak tarihli bir köşe yazısında yer alan, abdest alan başörtülü kızlardan rahatsızlık duyan bir okuyucu mailine cevap niteliği taşıyor. İkincisi Talha Kolcu’nun “Başörtülülere değil başörtüsüne özgürlük” başlıklı yazısı. Başörtülülerin medyadaki imajı üzerine kaleme alınmış bu yazı, toplumsal eleştiri özelliği taşıyor. Tarık Yılmaz Bekler’in “Modernizm evsizdir” yazısı aileye farklı bir açıdan sosyolojik olarak yaklaşıyor. Adeta kaybolan nesillerin kayboluş hikayesini anlatıyor.

Şükrü Hüseyinoğlu, “Herkes dininin sahici adamı olmalı” başlıklı yazısıyla hak batıl mücadelesinde tarafları samimiyete davet ediyor. D.Mehmet Doğan, Ahlak herkese lazımdır diyor ve ekliyor “Bir ülkede doğruluk, namus, dürüstlük gibi değerler olmaksızın sağlıklı bir toplum var olamaz.” Yeni yayın döneminde derginin kadrosuna katılan yazarlardan Edebiyatçı Yazar Ayla Abak’ın, Nazım Hikmet’in “Çocuklarımıza Nasihat” isimli şiirine farklı bir bakışla eğildiği yazısı “Kafası karışan çocuklarımızın büyüklerine nasihat “Toprak olmak ne müşküldür”” yalnızca edebiyat okurlarının değil her okuyucunun ilgisini çekecek türden derin bir yaklaşım taşıyor.

Anadolu Gençlik Dergisi, Şubat sayısıyla da okuyucunun gözünü ve gönlünü dolduracak şekilde yayınlanmış. Derginin diğer yazı başlıkları şöyle “Şehadet Erleri”, “Şirkin karanlığından vahyin aydınlığına”, “Bize rahat yok”, “AKP ekonomisi çatırdıyor”, “Bu sevdayı anlayabilmek”, “Kalp gözü mü, beyin gücü mü, başkalarının sözü mü ?”,“Kutlama kültürümüz”. Anadolu’nun dili ve dileği sloganıyla dokuz yıldır yoluna devam eden derginin editörlüğünü Feyzullah Gültekin yapıyor. Dergiyle ilgili ayrıntılı bilgi ve dergiye internet üzerinden ulaşmak için www.anadolugenclik.com.tr adresini kullanabilirsiniz...

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !