Aydınlar: Modern büyücüler!
Tohum degisinin son sayısında kapak konusu `Medya ve aydınlar`. Dergi aydınları `modern büyücüler` olarak nitelendiriyor.
Tohum degisinin son sayısında kapak konusu "Medya ve aydınlar". Dergi aydınları "modern büyücüler" olarak nitelendiriyor. ÖNDER İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Genel Merkezi tarafından yayınlanan Tohum dergisinin Mayıs-Haziran sayısının kapak konusunu kaleme alan Fatih Türk, "modern büyücüler" olarak nitelendirdiği aydınlar için, "Bu ülkede aydınlar hangi bir işe el atmışlarsa en kolay ve sıradan işler bile çoğu kere ellerinde birer kördüğüm haline dönüşmüştür" diyor. Doç Berdal Aral yazısında Türkiye'de aydınların "güç ve nüfuzlarını", toplumun bilincini dumûra uğratma yolunda "yetkinlik ve etkinlikle" kullanmakta bir sakınca görmediklerini vurgularken Hüseyin Karaca medyada yaşanan yozlaşma ve güven erozyonuna karşı herkesin ciddi sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerekliliğinin altını çiziyor. Tohum Dergisinden İsmihan Şimşek'in konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ise, "Bizde toplum için kendini öne atan, sisteme kafa tutan aydın tipi hiç olmadı. Hepsi devletin memuruydu" ifadelerine yer veriyor.
Önder Genel Başkanı Yusuf Ziyaettin Sula yazısının ilk bölümünde "daha iyi ve saygın bir gelecek için İmam Hatip'te okumanın sağladığı avantajlara değinirken, diğer yandan gündemle ilgili tarihten aktardığı ilginç örneklerle Ak Partinin kapatılma sürecine dair önemli hatırlatmalarda bulunuyor... Prof. Osman Özsoy yazısında cihanşümul medeniyet koşumuzda yitirdiğimiz tempo ve heyecanımızı yeniden kazanmaya duyulan ihtiyacı anlatıyor, Önder Genel Müdürü Sabri Otağ, Osmanlı'yı İstanbul'un Fethine taşıyan ruh ve gönül zenginliğini ele alıyor. Ahmet Altun tıp dünyasında duayla tedavi konusunu işlerken Seda Başkurt psikolojide zeka ölçümü konusunda dünyada gelinen noktayı inceliyor. Zümrüt Sönmez yazısında çıkar çatışmaları ve gündelik hengameler içerisinde kaybolan insan unsurunun merkezi önemine atıf yapıyor, Erol Erdoğan "dijital ortamla kâğıdın" cebelleşme sürecine değiniyor.
Ayrıca dergi önemli röportajlara ev sahipliği yapıyor. Alev Erkilet, "Korkutulmuş fakat özgürlüğe yazgılı bir toplumun hikayesini Rabia Ayaz'la paylaşıyor, Prof. Ahmet Akgündüz hakimiyet ve istiklalin sembollerinden birisi olan Ayasofya ile ilgili olarak Tohum'un kitap dosyasına konuşuyor. (İslam ve Hayat / Dünya Bülteni)