Cahiliye medyasının yeni ümidi domuz gribi!
Hac mevsimine 4-5 ay gibi bir süre olmasına ve üstelik domuz gribi sebebiyle Türkiye’de kimsenin hayatını kaybetmemesine rağmen, cahiliye medyası “Hac ertelenebilir” yaygarası kopartmayı sürdürüyor.
Hac mevsimine 4-5 ay gibi bir süre olmasına ve üstelik domuz gribi sebebiyle Türkiye’de kimsenin hayatını kaybetmemesine rağmen, cahiliye medyası “Hac ertelenebilir” yaygarası kopartmayı sürdürüyor.
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan da, Hac ibadetinin ertelenmesi ile ilgili karar vermek için henüz erken olduğunu belirterek, “Gelişmeleri izliyoruz. Duruma göre karar veririz. Gelişmelere göre ek önlemler alınarak yürürlüğe konulabilir. Üstelik Türkiye, risk evresi olarak da 6. konumda bile değildir” dedi. Turan Buzgan, Türkiye’de 13 domuz gribi vakasının tespit edildiğini; ancak bu vakaların tamamının yurtdışından geldiğine dikkat çekerek endişeye gerek olmadığını işaret etti.
HACC’A DAHA AYLAR VAR
Diyanet’in kararı, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile Sağlık Bakanlığı'nın vereceği karar doğrultusunda netlik kazanacak. WHO’nun üzerinde çalıştığı ve hastalığı kökünden kazıyacak aşı, Kasım ayına yetişirse, Hacc’ın bu sene ertelenme ihtimali tamamen ortadan kalkacak. Kasım ayında iklim ve hava sıcaklığı da dikkate alındığında, bu endişenin ne kadar yersiz olduğu daha iyi anlaşılıyor. Bu seneki Kurban Bayramı tarihi olan 27 Kasım 2009’a daha 5.5 aylık bir zaman var. En erken kafilenin 1 ay öncesinden gideceği hesaplansa bile, Hac mevsimine daha 4.5 ay olduğu görülüyor.TÜRKİYE’DE YAYGARASI VAR, ÖLENİ YOK
Bu arada; domuz gribi salgını çıktığından beri, Türkiye ve dünyanın diğer ülkelerinden umreye gidenler için en ufak bir sıkıntı yaşanmadı. Umreye gidip dönenler arasında da bu hastalığı taşıyan herhangi bir vakaya rastlanmadı. Bütün bu gerçeklere rağmen, kartel gazetelerinin milyonlarca Mü’minin hasretle beklediği Hac ibadeti üzerinden yaygara yapması düşündürüyor. H1N1/A influenza olarak tanımlanan domuz gribi, şu ana dek 74 ülkede görüldü; ancak, sadece 140 kişi bu hastalıktan dolayı hayatını kaybetti. Türkiye’de bir tek kişi bile bu hastalıktan dolayı hayatını kaybetmezken; görülen 11 vakadan 9’u ABD, 2’si Kanada kaynaklı. Yerli vaka henüz görülmedi. Bu nedenle Türkiye, riskli ülke sınıfında bulunmuyor. Bu durum da, Türkiye’de koparılan domuz gribi yaygarasının ne kadar yersiz olduğunu gösteren bir başka veri olarak dikkat çekiyor.TURİST AKINI OLAN KENTLERDE TEHLİKE YOK MU?
Müslümanların Hac ibadeti üzerinden korku senaryoları üreten kartel televizyonlarıyla gazetelerinin, her yıl olduğu gibi bu yıl da milyonlarca turist çeken tatil beldelerini görmemesi dikkat çekiyor. Dünyanın birçok kenti, her yıl milyonlarca turist çekiyor. Hac için ise Suudi Arabistan’a yaklaşık 3 milyon kişi gidiyor.(Kaynak: Vakit)