04-11-2008 16:00

Kur`ani Hayat 3. sayısında Hacc`ı konu ediniyor

Kur’ani Hayat Dergisi’nin Kasım-Aralık sayısı ‘Mahşerin Provası: Hac’ başlığıyla okuyucusuyla buluştu.

Kur`ani Hayat 3. sayısında Hacc`ı konu ediniyor

‘Hayatın inşası için’ parolasıyla iki aylık periyotla yolculuğuna başlayan Kur’ani Hayat Dergisi’nin Kasım-Aralık sayısı ‘Mahşerin Provası: Hac’ başlığıyla okuyucusuyla buluştu.

3. sayısına Mustafa İslamoğlu’nun  ‘Haccı Anlamak’  başyazısıyla giriş yapan dergi, Abdulcelil Candan’ın hac algımızı yeniden gözden geçirmeyi salık veren ‘Kabeye Örütü mü, Muhtaca Gömlek mi?’  makalesi takip ediyor. Ardından, Rasullullah’ın yaptığı tek haccı tüm detaylarıyla elen alan ‘Allah Rasulü’nün Haccı’ başlıklı incelemeyi Mustafa İslamoğlu kaleme aldı. Şinasi Gündüz’ün ‘Dinsel Geleneklerde Kurban ve Hac’ yazısı İslam dışı dini geleneklerde hac ve kurban inanış ve uygulamalarını, Ekrem Demir’in yazısı ise hac, umre ve kurban şiarlarının neleri sembolize ettiğini inceliyor.

Atasoy Müftüoğlu’nun küresel sistem krizinin olabildiğince derin yaşandığı bu günlerde ‘İnsanlığın Evrensel Ufku’ yazısıyla Müslümanlığı yegâne alternatif olarak sunan bir başka deneme yazısını okuyabilirsiniz.

‘Kur’an’ın Burçları’ başlıklı yeni bölümde yerini alan ve ilk burç olan Fatiha Sûresi’ni tanıtan iki yazı Yasemin İslamoğlu ile Fatih Okumuş’a ait.

İbrahim Sarmış’ın ‘Kur’an ve Kıraatler’, Murat Sülün’ün ‘Kur’an’ın Kaynağı Nedir?’, Saffet Köse’nin ‘Kur’an Hükümlerinin Tarihselliği’ni ele alan üç makaleyi birbiriyle karşılaştırarak okumanızı tavsiye ediyoruz.

Kur’an’a göre cahiliye zihniyetini elen alan M. Emin Yıldırım’ın deneme yazısından sonra kurban ibadetinin fıkhi boyutlarını ve hacıların sağlığını konu alan inceleme yazılarını kurban kesecek tüm okurların dikkatine sunan derginin 3. sayısında Kur’an’ın hattını sanata dönüştüren Hattat Yusuf Sezer’le yapılan uzunca bir mülakatı zevkle okuyabilirsiniz.

Kurani Hayat Dergisi’nin son kısmında ise ‘İktibas’, ‘Kur’an Kitaplığı’ ve ‘Kur’an Haberleri’ bölümlerini bulacaksınız. Dergi İbrahimi çağrıyı, aşkı, kurbanı ve Kâbe’yi konu edinen Bünyamin Doğruer’in ‘İbrahim’ şiiriyle son buluyor.

İrtibat Tel: 0212 531 30 30

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !