Sanatla mücadeleyi kucaklaştıran Tasfiye`nin 15. sayısı çıktı
Sanatı İslami mücadeleden bağımsızlaştırmayan Tasfiye`de İlyas Çetin, “21. Yüzyılın Şi’b-i Ebu Talib’i: Gazze” yazısıyla İsrail ve destekçileri tarafından kuşatılan Gazze ile Mekke’de müşriklerin ambargosuna maruz kalan ilk müslümanlar arasında çarpıcı bir bağ kurarak inanç ve vicdanlarımıza sesleniyor.
Edebiyat-Düşünce dergisi Tasfiye, 15. defa okuyucusuyla buluştu. Tasfiye’nin bu sayısında Asım Öz, “Demonic Bir Yazar Olarak Leyla Erbil” başlıklı incelemesiyle eleştirinin nitelik ve duruşu öne çıkaran tarafını yeni bir çalışmayla kurmaya devam ediyor. Leyla Erbil’in özellikle İslam’a ve onun toplumsal karşılığına ilişkin tahammülsüzlüğünü çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor.
Ahmet Örs, mevcut edebiyat tarihi anlayış ve kalıplarını “Edebiyat Tarihine Giriş” başlıklı yazısıyla sorguluyor ve kabul edilen/ettirilen edebiyat tarihi değerlendirmelerinin egemen siyasi anlayışları tahkim etme kaygısını taşıdığını söyleyerek yeni bir edebiyat tarihi anlayışını teklif ediyor.
İlyas Çetin, “21. Yüzyılın Şi’b-i Ebu Talib’i: Gazze” yazısıyla İsrail ve destekçileri tarafından kuşatılan Gazze ile Mekke’de müşriklerin ambargosuna maruz kalan ilk müslümanlar arasında çarpıcı bir bağ kurarak inanç ve vicdanlarımıza sesleniyor.
Tasfiye’nin 15. sayısında Süleyman Ceran’ın “Zemherî Günlükleri” üçüncü bölümüyle devam ederken Mehmet Sacit anılarının “Bir Yolculuktur Süregiden” başlıklı bölümünde yol hikayelerini okuyucuyla paylaşıyor. Halit Alper Şimşek’in “Hollywood ve İran Sineması” başlıklı yazısı iki sinema anlayışının mukayesesini yapıyor. Mustafa Kıyak’ın “Issızlıkta Kaybolmak Ya Da Yalnızlıkla Dirilmek” ve Mustafa Başpınar’ın “Peruk” hikayeleri hayatın farklı alanlarına yeni pencereler açıyorlar.
Şule Yüksel Gökyar ve Neşe Gürer doyumsuz denemelerine devam ederken 12 eylülden 28 şubata uzanan darbeci süreci anlattığı “İhtilal Hatırası” şiiriyle Kalender Yıldız’ın yanı sıra Habil Sağlam ve Ahmet Örs bu sayıda Tasfiye’nin şiirlerini söylüyorlar. Birkaç sayılık ayrılıktan sonra “tedirgin” sayfası yine sarsıcı çağrılarıyla hayata seslenmeye devam ediyor.
İrtibat:
Tel: 0505 259 07 15
www.tasfiyedergisi.com
[email protected]
Gülbahar Hatun Mah. Behzat Bulvarı, 2. Sokak, No:2/A -TOKAT
-
Adil Tomrukçuoğlu 09-02-2008 20:16
Tasfiye dergisini çıkaran arkadaşları kutluyorum. Ve herkesi destek vermeye çağırırıyorum. Allah yardımcınız olsun. İslami mücadele ve sanat hiç bu kadar yan yana olmamıştı. Başarılarınızın artarak devamını dilerim. Şanlıurfadan selamlar
-
Barış Sürer 08-02-2008 21:12
edebiyat/sanat islami kimlik ve duruştan ayrı düşünülebilir mi? maalesef bazı çevreler bu alanı rablerine karşı sorumlulukalanlarının dışında görüyorlar. tasfiye, tevhidin sorumluluklarını edebiyat alanında yerine getirmeye çalışıyor ve ekol olmanın temellerini atıyor.