
Suriye’de bu yıl Nisan ayına kadar 707 sivil katledildi
Suriye’de bu yıl ocakta 286, şubatta 276, martta 145, olmak üzere toplam 707 sivilin katledildiği bildirildi.
02-04-2020

Suriye İnsan Hakları Ağı‘nın (SNHR) sivil kayıplara ilişkin yayımladığı mart ayı raporuna göre, ülkede geçen ayki saldırı ve çatışmalar sonucunda 28’i çocuk, 16’sı kadın 145 sivil öldü.
Beşşar Esed rejimi ordusu ve güvenlik güçleri ile İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim güçleri, 5’i çocuk, 3’ü kadın olmak üzere 36 sivili öldürdü.
Rus savaş uçaklarının söz konusu dönemdeki hava saldırılarında da 2’si çocuk, 7’si kadın 19 sivil yaşamını yitirirken, terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgelerde 2’si çocuk 12 sivili katletti.
Rejim karşıtı silahlı gruplar ise 2 sivilin ölümüne neden olurken, 19’ı çocuk, 6’sı kadın 76 sivil de diğer taraflarca öldürüldü.
Suriye’de bu yıl 707 sivil katledildi
Suriye’de bu yıl ocakta 286, şubatta 276, martta 145, olmak üzere toplam 707 sivilin can verdiği aktarıldı.
Ağın raporunda, geçen ay ölenler arasında yer alan 12’si rejim tarafından olmak üzere 14 kişinin işkence görerek hayatını kaybettiği belirtildi.
Gazze’deki hükümetten “toplu ölüm” uyarısı: Derhal koridor açılsın çağrısı
BM: Gazze’de savaşın başından bu yana en kötü insani durum yaşanıyor
Hiba, kız kardeşinin dört çocuğuna nasıl anne oldu?
Gazze, ulusal sınırların kurbanıdır
Filistinli gruplardan genel grev çağrısı
Siyonazi rejiminden Gazze'de yine okul katliamı: 27 Filistinli katledildi
İstanbul Mısır Konsolosluğu önünde "Refah Kapısı" eylemi
Siyonazi çetesinden Gazze saldırılarını genişletme kararı
Makaleler
Hava Durumu