MÜSLÜMANIN BAYRAMI, KÂFİRİN BAYRAMI

Hızır YILDIRIM

04-06-2019 10:24


Müslümanın üç bayramı vardır; ramazan bayramı, kurban bayramı ve ölünce Rabbine kavuşup cennete gittiği zamanki bayram.

Kafirin bayramı çoktur; lakin onun bayramı ölünce biter. Dünyada hep keyfine göre yaşar, ufku dünyadan öteye geçmez.

Müslüman her daim Rabbinin bak dediği yerden bakar, gör dediği yerden görür. Ramazanda O’nun dediğini yapar. Oruç tutar; hem midesine, hem diline, hem gözüne sahip çıkar. Merhamet eder; Hem kendisine, hem ailesine, hem yakınlarına, hem de çevresine. Çünkü Rabbi öyle emretmiştir. O’nun emirleri doğrultusunda hayatını idame ettirir.

Kafir ise müslümana iftar verir, bir taraftan da onu sömürür ve öldürür. Yeryüzünde fitne ve fesad çıkarır, ifsad eder, bozgunculuk çıkarır. Onlar için en iyi Müslüman ölü olandır.

Müslüman ıslah eder, ihya eder, infak eder, merhamet eder, rahmet nazarı ile bakar.
Kızdığı zaman bile ağzından kötü söz çıkmaz, alçalmaz, insanların kendisine karşı hatalarını bağışlar. Allah’ın dini için dik durur, eğilmez, izzetlidir. Kur’an ve sünnet ışığında, Resülün örnekliğinde bir yol tutar.

Kafir hep düşmandır kendinden olmayana. Başkasında olanın hep kendisinin olmasını ister, aç kalsın, susuz kalsın önemli değil. Balinaya karşı mehametlidir, karaya vurunca onu kurtarmak için yarışır.

Hayvanlara değer verdikleri kadar kendisinden olmayan insanları önemsemezler. Çıkarları doğrultusunda hareket ederler. Çıkarları ne gerektiriyorsa o kadar adil davranış gösterirler. Yüzlerinde sahte masum maske vardır.

Kurban ve ramazan bayramı müslümanların en hoşnut olduğu zamanlardır. Allah bu bayramlarda sekinet indirir. Kafirin kalbi bile yumuşar, onlar da kısa dahi olsa bayramlardan etkilenirler. Bizdeki müşrikler oruca ve kurbana sürekli saldırırlar ve onlar da et bayramı ve şeker bayramı olarak kutlarlar. Biz müslümanlar sayesinde bayramlarda tatil bile yaparlar.

Biz müslümanlara bayramları çok görerek kan akıtmaya koyulurlar, çocuklarımıza şeker yerine misket bombalarını ikram ederler.

Günümüzde teknoloji yüzünden sıla-i rahim pek yapılmaz, bizim yerimize akılsız telefonlar bayramı tebrik eder. Biz de böylece akrabaya, komşuya ve arkadaşlara gitmekten kurtulmuş oluruz!

Böylece bayramlar da teknoloji ve seküler mantığa kuban edilir.

Rabbimiz bizlere gerçek bayramları yaşamayı ve yaşatmayı nasip etsin. Bu mutluluğun tüm ümmete nasip olması dileğiyle; Ramazan bayramınız mübârek olsun İnşaAllah.

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN