Kiralık rezalet
Başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde sayısı hızla artan günlük kiralık evler yaklaşan yılbaşı öncesi yeniden gündemde.
Fuhuş ve şantajın yanı sıra suçluların gizlenmek için kullandığı günlük evlerle ilgili, yasal bir düzenlemesi olmasına rağmen, fuhuş amaçlı kullanılan bu evlerin sayısı hızla artıyor. Otel işletmecilerinin 2013 yılında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a ilettikleri şikâyetler üzerine İçişleri Bakanlığı günlük kiralık evleri kayıt altına almak için harekete geçmişti. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, gayri resmi otelcilik hizmeti veren günlük evlerin pansiyon statüsünde olduğu yönünde görüş beyan etti. Akabinde günlük evlerle ilgili İçişleri Bakanlığı’nda bir zirve gerçekleşti. Toplantıda, gecede 14 bin kişinin konakladığı ve yıllık 168 milyon lira vergi kaybına yol açan günlük evlerle ilgili yapılacak yasal düzenlemeler ele alındı.
Cezası 183 tl mi olmalı!
Yasal düzenlemeye göre, ülke çapındaki bin 275 Polis Merkezi, sorumluluk bölgesindeki günlük kiralık evleri sıkı biçimde denetleyecek. Polis, ev sahiplerini ruhsat çıkartmak üzere belediyelere yönlendirecek. Uyarıya karşın ruhsat almadan pansiyon hizmeti vermeyi sürdüren günlük kiralık evler, mülki amirin kararı ile geçici sürelerle mühürlenecek. Ev sahiplerine Kabahatler Kanunu’nun “emre aykırı davranış” suçundan 183 TL idari para cezası kesilecekti. Ama olmadı. Gayrı meşru işler için kullanılan bu dairelerin önü alınamadı. Yaklaşan yılbaşı öncesi verdikleri ilanlarla yasalara meydan okuyan bu daire sahiplerine kimse ses çıkarmıyor.
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !