12-06-2012 08:19

Ölüm üçgenindeki bin 100 dosya inceleniyor

Sapanca Hendek Düzce`de 1993- 1996 yılllarında işlenen faili meçhul cinayetler için adli tıp devreye giriyor

Ölüm üçgenindeki bin 100 dosya inceleniyor

Sapanca Cumhuriyet Savcılığı, ’Ölüm üçgeni’ olarak bilinen Sapanca Hendek Düzce bölgelerinde 1993- 1996 yılllarında işlenen faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için, o dönem olay yerinde elde edilen parmak izlerini, ehliyet, pasaport, silah ruhsatı işlemlerinde başvuru sahiplerinden alınan örneklerle karşılaştıracak.

Emniyetin yanı sıra Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı parmak izi veri sisteminde de inceleme yapılarak, bölgede işlenen 12 faili meçhul cinayetin aydınlatılması amaçlanıyor.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun bir süre önce ’Soruşturma Usul ve Esasları’ ile ilgili genelgesi ile işlenen suçlarda olay yerinde elde edilen parmak izlerinin, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne (EGM) bağlı AFİS sistemi dışında Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı OPTES Parmak izi veri sisteminde de incelenmesi yönünde görüş bildirildi.

1100 DOSYA YENİDEN İNCELEMEYE ALINDI

Milliyet'in haberine göre, bu genelge üzerine Sapanca Cumhuriyet Savcılığı, 1994’te şoförü Recep Kuzucu ile birlikte Sapanca’da TEM yolu kenarında cesetleri bulunan Diyarbakırlı işadamı Behçet Cantürk cinayeti başta olmak üzere, Sapanca bölgesinde geçmiş yıllarda işlenen ve bugüne kadar faili meçhul olarak kalan çeşitli suçlarla ilgili yaklaşık bin 100 dosyayı tekrar incelemeye aldı.

Bölgede işlenen ve bugüne kadar faili meçhul olarak kaldığı belirlenen 12 cinayet dosyasının da bulunduğu incelemede, olay yerlerinde bulunan deliller Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı OPTES Parmak izi veri sisteminde incelenerek suçlulara ulaşılmaya çalışılacak.

Bu kapsamda olay yerlerinde bulunan parmak izleri, ehliyet, pasaport, silah ruhsatı işlemlerinde başvuru sahiplerinden alınan ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün AFİS sistemleri ile karşılaştırılacak. Teknik araştırma geçmiş yıllarda işlenen suçlarda olay yerinde parmak izleri bırakmasına rağmen bulunamayanların bu parmak izlerinin pasaport ehliyet silah ruhsatları için verdikleri parmak izlerinin karşılaştırılması ile birçok faili meçhul olayın fail olayın aydınlatılması amaçlanıyor.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !