Suffe İslam Okulu 2017-2018 dönem kayıtları başladı
Suffe İslam Okulu 2017-2018 Eğitim Dönemi Kayıtları Başlamıştır.
Suffe İslam Okulu 2017-2018 Eğitim Dönemi Kayıtları Başlamıştır.
İslami ilimler okumak ve İslam davasına ilmi olarak katkı sağlamak isteyen kardeşlerimize eğitim imkanı sunuyoruz. Aşağıda genel olarak duyurusunu yapığımız İslam Okulumuza kayıt yaptırmak istiyen ve daha detaylı bilgi alamk iteyenler kardeşlerimiz verilen irtibat numaralarıya bizimle irtibata geçemeleri önemle rica olunur.
2017-2018 Eğitim sezonumuz 10 Temmuz 2017 tarihinde başlıyor. Yaz dönemi hazırlık çalışmaları olarak geçiyoruz. Eylül ayından itibaren ise, eğitim sezunumuzu başlatıyoruz.
Not: Suffe İslam Okulumuzda verilen eğitim sadece Erkek kardeşlerimize yöneliktir
Suffe İslâm Okulumuzu Tanıyalım
2013 yılı Temmuz ayında Kalemder bünyesinde açılan Suffe İslâm Okulumuzda 4+2 yıl eğitim vermeyi planlamaktadır. Dört yıl zorunlu eğitim sonrasında dileyen öğrencilerimiz için 2 yıl İslami ilimlerde İhtisas sonunda yaptırmayı amaçlamaktayız. 4 yıl sonunda iyi bir davetçi yetiştirmeyi amaçladığımız gibi, 6 yıl sonunda da toplumun problemlerine kendi ihtisas olanlarında çözümler üretecek alimler yetiştirmeyi amaçlamaktayız. İslâmî konuları ve herhangi bir konunun İslâmî yönden değerlendirmesini âyet ve hadislerden yararlanarak sözle ve yazı ile başkalarına anlatabilecek seviyeye getirilecektir. Dört yıl sonunda öğrencilerimiz, rahat vaaz edebilecek ve hutbe okuyabilecek, sohbet yapabilecek, aynı zamanda gerektiğinde bir makale yazabilecek ve değişik yazı türleriyle dâvâyı yazıyla tebliğ edebilecek donanıma sahip olabilecektir inşallah. Okulumuz, dört yıl sonra mezun olan öğrencilerin içinden uygun gördüklerini, öğrencinin de isteği doğrultusunda iki yıl daha ihtisas için okutmayı öngörmektedir. Altı yıllık eğitimi tamamlayan öğrenci de herhangi bir cemaati veya sınıfı yönetecek seviyeye getirilmeye çalışılacak ve ümmete hoca olarak hizmet edebilecek şekilde yetiştirilecektir. İmkânlar zorlanarak bu iki senenin altı ayını bir Arap ülkesinde Arapça lisanını geliştirmek amacıyla ve başlarında bizden bir yetkilinin bulunması şartıyla yurtdışı eğitime de yer verecektir.
Bu hedefi gerçekleştirmek için eğitimin ilk yılında Kur’ân-ı Kerim dersine ağırlık verilmektedir. Haftada 10 saat bu derse ayrılarak Kur’ân-ı Kerim’i tecvidiyle, mahreçleriyle yanlışsız ve hızlı okumaları sağlanmaya çalışılmaktadır. Eğitim sürecinde, giderek mealini de tam olarak anlayıp anlatmaya çalışacak seviyeye geleceklerini hedefliyoruz. Derslerimiz; birinci yıl Kur’ân-ı Kerim ağırlıklı, ikinci yıl Arapça ağırlıklı, üçüncü yıl Arapça ve Kur’an Kültürü ağırlıklı, dördüncü yıl Arapça ve diğer naklî ilimler ağırlıklı olacak şekilde bir eğitim hedefliyoruz. Bu arada aklî ilimlerle ilgili dersleri her yıl aralara serpiştirerek dersleri çeşitlendirmeyi amaçlıyoruz.
Şu anda öğrencilerimiz şu dersleri görmektedir: Kur’ân-ı Kerim, Kur’an Kültürü ve Kur’an Kavramları, Klasik Arapça, Modern Arapça ve Konuşma Arapçası, Akaid, Hadis, Fıkıh, Siyer, Ahlâk, Hitâbet, Dâvet Usûlü, Dili Düzgün ve Güzel Kullanmak (Tükçe) .
Takdir edersiniz ki, gençlerin zihinlerine kuru bilgiler, amele dönüşmeyen teoriler yüklemekle görev yerine getirilmiş olmaz. Esas olarak çocukların gönüllerine açılan yolu bulabilmeliyiz. Bize emanet edilen gençleri takvâya meylettirme ve bilinçlerini her an taze ve canlı tutma mecburiyetimizin olduğunun farkındayız. Öğrencilere hem dersleri sevdirmek ve hem Müslümanca yaşayış ve güzel ahlâkın câzibesine kapılarak hayırda yarışacak birer dâvâ erleri haline gelmelerini sağlamak için bize çok iş düştüğünün farkındayız.
Sistemsiz çalışmaların ve plansız, düzensiz eğitimin yeterli faydasının olmayacağının bilinciyle, eğitimci arkadaşlarımızla istişareler yapıyor, hocalarımız ve yöneticilerimiz hep birlikte kendimizi aşmaya çalışıyoruz.
Kalem-Der