
Raid Salah: Cezaevinden güçlenerek çıktım
1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, Er-Ramle Cezaevi'nden salıverilmesinin hemen ardından yaptığı açıklamada, cezaevindeyken günlerini ibadetle geçirdiğini ve o günlerin hayatının en iyi günleri olduğunu söyledi.
12-12-2010

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, Er-Ramle Cezaevi'nden salıverilmesinin hemen ardından yaptığı açıklamada, cezaevindeyken günlerini ibadetle geçirdiğini ve o günlerin hayatının en iyi günleri olduğunu söyledi.
Zindandayken üç kitap yazmayı başardığını bildiren Şeyh Raid Salah, Siyonist işgal zindanlarındaki esirlerin savaş esirleri sayılması çağrısında bulunarak, "Uluslararası hukuka göre onların derhal serbest bırakılmaları gerekmektedir" dedi.
Hakkında açılan davalara da değinen Şeyh Raid Salah, "İsterlerse "İsrail" mahkemelerinde onlarca dava açsınlar. Yolumuz değişmeyecek. Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuştuğu gün elimizden alınan onurumuzu ve izzetimizi yeniden kazanacağız" şeklinde konuştu.
Mescid-i Aksa'ya girmesini yasaklayan askeri kararı kabul etmediğini ve etmeyeceğini belirten Şeyh Raid Salah, Siyonistlerin kararlarına aldırmadan Mescid-i Aksa'ya uygun gördüğü bir anda gireceğini söyledi.
Hakkında verilen hükümlerin aptalca olduğunu ifade eden Şeyh Raid Salah, "Cezaevine girdiğimde güçlüydüm, şimdi daha güçlü olarak çıkıyorum. Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya inancım daha da arttı. Canımı feda etmeye hazırım. ‘Canım ve kanım sana feda olsun ey Aksa’ demeye devam edeceğim" dedi.
Öte yandan, Batı Yaka'daki İslami Hareket milletvekilleri, beş ay süren mahkumiyetin ardından Şeyh Raid Salah'ın yeniden özgürlüğüne kavuşmasının Mescid-i Aksa'nın zaferi olduğunu söyledi.
Milletvekilleri, bugün (12 Aralık Pazar) konuyla ilgili yayınladıkları bildiride şeyh Raid Salah'ın Kudüs ve Filistin davası için gösterdiği çabalara övgüde bulunarak, Şeyh Raid Salah'ın bundan sonra atacağı her adımı desteklemeye hazır olduklarını ifade etti.
(Kaynak: Filistin Haber)
Kan mı, kardeşlik mi?
Suriye İslam Konseyi'nden Esed rejimi kalıntılarına karşı cihad çağrısı
Doğu Türkistan’da Ramazan ayı nasıl geçiyor?
Gazze’nin heybesinden fışkıran hayatlar
Mehmed Durmuş’un sohbet programı 15 Şubat’ta İktibas’ta
Güncel Suriye ve Gazze dersleri
“Gözyaşı Yolu”ndan Gazze’ye çıkan yol..
Bir insanlık mektebi: Hamas
Makaleler
Hava Durumu