
ABD Afganistan'da kana doymadı, artık daha çok sivil öldürecek
ABD Afganistan ve Irak’taki stratejisini değiştirip, bugüne kadar yüzlerce sivili katlettiği insansız uçak saldırılarına ağırlık vereceğini açıkladı.
30-06-2011

ABD ve müttefikler tarafından yıllardır işgal altında tutulan topraklarda ‘terörle mücadele’ bahanesi ile yürütülen askeri operasyonların stratejisi değişiyor. AP ajansına göre, ABD yönetimi 'terörle mücadele' çerçevesinde kara operasyonları yerine insansız uçakların daha fazla kullanılmasını planlıyor. Açıklama, Beyaz Saray'ın terörle mücadele başkanı John Brennan tarafından Washington’da yapıldı.
Son haftalarda Yemen’in güneyinde gerçekleştirdiği saldırılar ile gündeme gele insansız uçakların kullanımının Irak ve Afganistan da yoğunlaştırılması düşünülüyor.
İki yıldır üzerinde çalışılan yeni strateji Bush yönetimi döneminde izlenen "teröre karşı küresel savaş" siyasetinden önemli değişikliklerin olacağını işaret ediyor.
ABD, bugüne kadar Pakistan ve Afganistan'da insansız uçak saldırılarıyla yüzlerce sivili katletti.
(Kaynak: Dünya Bülteni)
Kan mı, kardeşlik mi?
Suriye İslam Konseyi'nden Esed rejimi kalıntılarına karşı cihad çağrısı
Doğu Türkistan’da Ramazan ayı nasıl geçiyor?
Gazze’nin heybesinden fışkıran hayatlar
Mehmed Durmuş’un sohbet programı 15 Şubat’ta İktibas’ta
Güncel Suriye ve Gazze dersleri
“Gözyaşı Yolu”ndan Gazze’ye çıkan yol..
Bir insanlık mektebi: Hamas
Makaleler
Hava Durumu