
Suriye'deki katliamlar Fatih'te protesto edildi
Beşşar Esed’in tüm vaatlerine rağmen Suriye’de katliamın devam etmesi İstanbul Fatih’te protesto edildi.
12-11-2011

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, Suriye’de devam eden katliamı protesto etmek ve bayramda Humus’ta katledilenler için gıyabi cenaze namazı kılmak üzere Fatih Camii’nde bir etkinlik düzenledi.
Cuma namazı sonrasında kılınan gıyabi cenaze namazıyla başlayan etkinlikte Der’alı Şeyh Muti’ bir konuşma yaptı. Gıyabi cenaze namazını da kıldıran Şeyh Muti’ Suriye halkının öksüz ve sahipsiz bırakıldığını; ancak Allah’a dayanan Suriye halkının diktatör Esed rejimi yıkılıncaya kadar mücadeleyi sürdüreceğini ifade etti.
Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya da eylemde yaptığı konuşmada Şeyh Muti’nin sahipsizlik vurgusuna dikkat çekti. Suriye halkının adalet ve özgürlük davasına tüm İslam ümmetinin ve insanlığın destek vermesi gerektiğini belirten Kaya, Allah’ın yardım ettiği bir topluluğun mağlup edilemeyeceğine ilişkin Kur’an ayetini hatırlattı. Bu anlamda Mübarek, Bin Ali ve Kaddafi’yi zikreden Kaya, Esed’in sonunun da aynı olacağını ve Müslümanlar tarafından yalnız bırakılmayan Suriye halkının kazanacağını söyledi.
Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu adına hazırlanan basın bildirisi Türkçe ve Arapça olarak okundu. Eylem boyunca tekbirler getirildi ve “Suriye halkı Yalnız Değildir!”, “Katil Beşşar Suriye’den Defol!”, “Eş-Şa’b Yurid İskat en-Nizam!”, “Eş-Şa’b Yurid İ’damur-Reis!”, “Diyalog Yok, Beşşar Defol!”, “Humus, Hama, Deyr ez-Zor, İdlib… Seninle Ölümüne Varız!” vb. şeklinde Türkçe-Arapça sloganlar atıldı.
(Kaynak: Haksöz Haber)
Kan mı, kardeşlik mi?
Suriye İslam Konseyi'nden Esed rejimi kalıntılarına karşı cihad çağrısı
Doğu Türkistan’da Ramazan ayı nasıl geçiyor?
Gazze’nin heybesinden fışkıran hayatlar
Mehmed Durmuş’un sohbet programı 15 Şubat’ta İktibas’ta
Güncel Suriye ve Gazze dersleri
“Gözyaşı Yolu”ndan Gazze’ye çıkan yol..
Bir insanlık mektebi: Hamas
Makaleler
Hava Durumu