
"Suriye'de 40 bin kadın ve kız çocuğu katledildi"
BM Bölge Müdürü Samira Tavjiri, isyanın başladığı 2011 yılından bu yana aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 40 bin kadın ve kız çocuğunun öldürüldüğünü, 7 bin kadının ise tutuklanarak esir alındığını belirtti.
14-05-2013
BM Bölge Müdürü Samira Tavjiri, 2011 yılından bu yana Suriye'deki kadınlarn durumunu rakamlarla açıkladı. Samira Tavjiri, isyanın başladığı 2011 yılından bu yana aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 40 bin kadın ve kız çocuğunun öldürüldüğünü, 7 bin kadının ise tutuklanarak esir alındığını belirtti.
Suriye İnsan Hakları Örgütünün tahminlerine göre Suriye'de bugüne kadar 120 bin kişi hayatını kaybetti. Örgüt ölü sayısının belgelendirilmesinin zor olduğunu ekledi.
Arap Kadınları Örgütü Genel Direktörü Saif Al-Şamsi "Barış ve güvenlik içinde kadınların korunması için bölgesel stratejisinin başlatılması" adlı konferansta bölgedeki kadınların risk ve şiddetle iç içe yaşadığını belirtirken, kadınların ayırt edilmeden katledildiğini söyledi.
Arap Birliği Sosyal İşler Başkanı Faika Said Salah: "Arap dünyasındaki silahlı çatışmalardan kadın ve çocuklar çok etkilendi." dedi.
Suriye'deki savaşın bitmemesi durumunda kadın ve çocukların ölmeye devam edeceğini söyleyen Salah, İnsan hakları örgütlerinden ve diğer tüm devletlerden bu konuda yaptırım bekliyor.
(Kaynak: Küre Medya)
Gazze’de son 24 saat içinde 19 şehid
Bir haftada 1.128 Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi
Merdavi: Batı Şeria’da direnişin artması işgalcilerin halkımızın iradesini kıramadığının göstergesi
Foreign Affairs: İran savaşı 1991'de kurulan Amerikan düzenini bitirdi
Gazze Şeridi’nde son 24 saatte 10 kardeşimiz katledildi
İktibas’ın Haziran sayısı çıktı
Filistinli mahkumlara sistematik işkence
Ehli Sünnet mi, Ehli Siyon mu?
Makaleler
Hava Durumu
































































