ABD'de "kadına şiddet" konusunda ürküten anket

ABD hükümeti tarafından yaptırılan bir anket, her 4 kadından birinin şiddet gördüğünü ortaya çıkardı.

14-12-2011


ABD'de aile içi şiddetin ulaştığı ürkütücü tabloyu gözler önüne seren ankete katılan kadınlar, eşleri ya da erkek yakınları tarafından dövüldüklerini ve tekmelendiklerini söyledi.

Ankete göre her 5
kadından biri de, tecavüz ya da tecavüz girişimi kurbanı.

Geçen yıl 9 bin kadınla telefonda yapılan anketin sonuçları, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından yayımlandı.

Ankete göre 29 milyon kadın, erkek arkadaşı ya da kocası tarafından aşırı fiziksel şiddet görmüş. Bu kadınlar anket sırasında partnerlerin kendilerini boğmaya çalıştığını, dövdüğünü, bıçakladığını, silahla vurduğunu, yumrukladığını söyledi.

Bu rakam, eşleri tarafından tokatlanan, itilip kakılan kadınlar eklenince 36 milyona yükseliyor.

Tecavüze ve tecavüz girişimine uğrayan kadınların neredeyse yarısı, bu deneyimi 17 yaşından küçükken yaşamış.

 

(Kaynak: AA)

Etiketler : #ABD'de   #kadına   #şiddet   #konusunda   #ürküten   #anket   
YORUMLAR
  • mehmetakgül   16-12-2011 19:05

    İşte buyrun, dünya lideri ve modern dünyanın öncüsü olarak lanse edilen ABD nin kadına bakış açısı .Peki kadına böyle şiddet kullanılıyorda çocuklara veya erkeklere daha farklımı sanki. Hayır ABD veya kendilerini modern çağdaş diye tanımlayan diğer AB ülkeleride aynisi bunların,Çünkü gücü ve kuvveti baz alan bir toplumda olacağı budur. Güçlü olan daima ezecektir .Peki bunun önüne nasıl geçilebilir? Ancak İslamı hayatı yaşamakla önlenebilir. Çünkü islam güçlüyü değil sevgiyi, saygıyı, barışı, adaleti, hoş görüyü, affetmeyi, merhameti, baz alarak müminlere zayıfı kollamanın, ona yardımcı olmanın bir ibadet olduğunu emreder.Hele hele kadını satılık bir meta değil, onu ana bacı kardeş olarak gördüğü gibi cenneti bile kadınların ayağı altında olduğunu vurgular(cennet anaların ayağı altındadır),ama buns rağmen bazı hodbin görüşlü insanlar çağdaşlık adına İslama saldırarak kadına şiddeti islamın emrettiğini diyecek kadar zalimleşirler. işte o zalimane iftira edenlere diyoruzki buyrunuz taklit etmek için maymunlar misali takla atarak peşine takıldığınız hatta ABDye veya AB ye gittim diye şakırdatarak anlattığınız ABD nin ve AB nin iç yüzü, okuyunca bilmem yüzleri kızaracakmı

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN