
Açlık sebebiyle organ satışı yapılmaya başlandı
Lübnan'daki kamplarda kalan Suriyeli mültecilerin para karşılığında organlarını satmaya zorlandıkları iddia edildi. İsveç televizyonu SVT ile Alman Der Spiegel dergisinin haberine göre Suriyeliler 6-7 bin dolar karşılığında böbreklerini satıyor.
12-11-2013
Yardımların yetersiz kalması Suriyeli mültecileri para karşılığı organlarını satmaya zorluyor. İsveç televizyonu SVT ile Alman Der Spiegel dergisi, Lübnan'daki bir organ mafyasının Suriyeli göçmenler üzerinden büyük bir pazar oluşturduğunu duyurdu.
Çaresizlikten organlarını satmak zorunda kalan Suriyeli mültecilerin 6-7 bin dolar karşılığında en çok böbreklerini verdikleri belirtildi. Organ mafyasının ucuz fiyata satın aldıkları böbrekleri, 12 binle 15 bin dolar arasında fiyatla zengin insanlara sattıkları kaydedildi.
Lübnan'da 1 milyon Suriyeli mültecinin bulunduğu ifade edilirken, zor durumda kalan ve organlarını satmaktan başka çaresi olmayan insanları gafil avlayan organ mafyasının kirli pazarına, dünyanın dört bir yanından organ arayan zenginlerin büyük ilgi gösterdiği belirtildi.
Suriye'deki iç savaş sebebi ile tam 7 milyon insan evlerini terk etmek zorunda kaldı. Ürdün ve Irak'a sığınanlar için kamplar kurulup yardım eli uzatılmaya çalışılırken, Lübnan'daki 1 miyon mülteci büyük bir sefalet yaşanıyor. Lübnan hükümeti 'Muhaliflere destek olunuyor' görüntüsü vermemek için mülteciler için ülkede hiçbir yaşam alanı oluşturulmadı. Bir milyon dolayında insan burada büyük bir sefalet içinde yaşıyor.
(CHA)
Gazze’de son 24 saat içinde 19 şehid
Bir haftada 1.128 Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi
Merdavi: Batı Şeria’da direnişin artması işgalcilerin halkımızın iradesini kıramadığının göstergesi
Foreign Affairs: İran savaşı 1991'de kurulan Amerikan düzenini bitirdi
Gazze Şeridi’nde son 24 saatte 10 kardeşimiz katledildi
İktibas’ın Haziran sayısı çıktı
Filistinli mahkumlara sistematik işkence
Ehli Sünnet mi, Ehli Siyon mu?
Makaleler
Hava Durumu































































