
Aksa'ya sokulmayan Kudüslüler namazı caddelerde kıldı
Mescidi Aksa'ya alınmayan Filistinliler Cuma namazını cadde ve sokaklarda kılmak zorunda kaldı.
28-02-2014

Siyonist işgal askerlerinin Cuma namazı için Mescidi Aksa’ya gelen Kudüs halkını engellemesi yüzünden 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarından ve Kudüs’ün çevresinden gelen Filistinliler namazlarını Kudüs’ün eski bölgesindeki cadde ve sokakların yanında işgal güçlerinin oluşturduğu barikatların önünde ifade ettiler.
İşgal güçleri bugün yaşları 50’nin altında olan Kudüslülerle, yaşları 50’nin üzerinde olan 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki Filistinlileri Mescidi Aksa’dan sokmadı.
İşgal güçlerinin bununla yetinmeyerek, Mescidi Aksa’nın çevresindeki cadde ve sokaklara barikat kurup kimlik araması yapması uzun kuyrukların oluşmasına neden olurken, birçok yerde tartışmaların yaşanmasına yol açtı.
İşgal polisiyle işgal askerlerinin bugün uyguladığı güvenlik tedbirleri nedeniyle Mescidi Aksa ve çevresini adeta kışlaya dönüştürdüğünü belirten kaynaklar, camiye giremeyen Kudüslülerin cadde ve sokaklarda namaz kıldıklarını ifade ettiler.
(Filistin Haber.com/tr)
Gazze’de son 24 saat içinde 19 şehid
Bir haftada 1.128 Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi
Merdavi: Batı Şeria’da direnişin artması işgalcilerin halkımızın iradesini kıramadığının göstergesi
Foreign Affairs: İran savaşı 1991'de kurulan Amerikan düzenini bitirdi
Gazze Şeridi’nde son 24 saatte 10 kardeşimiz katledildi
İktibas’ın Haziran sayısı çıktı
Filistinli mahkumlara sistematik işkence
Ehli Sünnet mi, Ehli Siyon mu?
Makaleler
Hava Durumu































































