
BM, Yermuk mülteci kampındaki durumdan kaygılıymış!
BM, Yermuk Mülteci Kampı'ndaki yetersiz beslenme koşullarından büyük kaygı duyulduğunu bildirdi.
15-01-2014

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı Sözcüsü Elisabeth Byrs, BM Cenevre Ofisi'ndeki basın toplantısında bir soru üzerine, Suriye'de Esed rejiminin ablukası altında bulunan ve yardım malzemesi ulaştırılamayan Yermuk Mülteci Kampı'ndaki yetersiz beslenme durumunun gittikçe kötüleştiğine işaret etti.
Dünya Gıda Programı'nın son aylarda bölgedeki kamplara defalarca ulaşmaya çalıştığını ancak başarılı olamadığını ifade eden Byrs, bölgede Yermuk gibi benzer sorunlar yaşayan Moadamiye, Naşabiye, Douma ve Harasta gibi alanlar bulunduğunu anlattı.
Byrs, "Biz, özellikle kuşatma altındaki bu alanlarda çocukların ve genel olarak insanların yetersiz beslenmelerinden kaygı duyuyoruz" dedi.
Diğer taraftan Şam'da Esed rejiminin ablukası nedeniyle 44 kişinin açlıktan öldüğü Yermuk Mülteci Kampı'na bugün, insani yardım taşıyan BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) ait bir konvoy da giriş yapamamıştı.
Gıda ve ilaç taşıyan konvoya kampa girmek üzere olduğu sırada ateş açılmış ve konvoy kampa giremeden başkentteki UNRWA merkezine geri dönmek zorunda kalmıştı.
Esed rejiminin 185 gündür abluka altında tuttuğu Yermuk Mülteci Kampı'nda yaşanan gıda sıkıntısı üzerine burada yaşayanların ağaç yapraklarıyla beslenmek zorunda kaldığı bildirilmişti.
(Haksöz Haber)
Gazze, ulusal sınırların kurbanıdır
Filistinli gruplardan genel grev çağrısı
Siyonazi rejiminden Gazze'de yine okul katliamı: 27 Filistinli katledildi
İstanbul Mısır Konsolosluğu önünde "Refah Kapısı" eylemi
Siyonazi çetesinden Gazze saldırılarını genişletme kararı
MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ
Gazze halkı kıtlığa ve ölüme mahkum ediliyor
ABD-Siyonazi çetesi sahur vakti Gazze'de katliam yaptı, 350'den fazla maktul
Makaleler
Hava Durumu