Direniş, işgalciye ağır darbeler vuruyor

İzzeddin Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde ilerleyen Siyonist güçlere mücadelesini sürdürüyor. Direnişte şimdiye kadar yüzlerce düşman subayı ve askeri öldü, on binlercesi yaralandı ve yüzlerce araç tamamen veya kısmen imha edildi.

12-07-2024


 

Kassam Tugayları’nın askeri medyası, dün (11 Temmuz Perşembe), mücahitlerin düşman kuvvetlerine karşı patlayıcılar, tanksavar ve anti personel füzelerle verdiği mücadeleye ve gerçekleştirdiği eylemlere ilişkin bir dizi askeri bildiri yayınladı.

Askeri medya, Gazze Şeridi’nin güneyinde bulunan Refah’ın batısındaki Tellu’s-Sultan mahallesinin birinci caddesine düşman savaş birliğinin girişi sırasında düşman askerleri ve araçlarının hedef alındığı sahneleri içeren bir video yayınladı. Görüntülerde düşman araçlarının hareketi ve ilerleyişi izlendikten sonra bazılarına “Yasin 105” tanksavar roketleriyle ateş açıldı ve bazıları ateşe verildi. Kahraman bir mücahidin bir tankın altına patlayıcı yerleştirip patlatarak uzaklaşmasının görüntüsü de yayınlandı.

Askeri medya, Şucaiyye mahallesinde düşmanın mücahitlerin darbeleri sonucu geri çekilmesinin ardından, mücahitlerin düşman askerleri ve araçlarına karşı direnişini gösteren ek bir video daha yayınladı. Görüntülerde patlayıcıların yerleştirilmesi ve patlatılması, düşman araçlarının “Yasin 105” roketleriyle, düşman askerlerinin “TBG” roketleri ve makineli tüfeklerle hedef alınması yer aldı. Ayrıca mücahitlerin yaşamlarından kesitler ve düşmana meydan okuma mesajları ile sabırlı Filistin halkına sadakat mesajları da yer aldı. Mücahitlerin saldırıyı püskürtme ve vatanı özgürleştirme taahhüdünde kararlı oldukları vurgulandı.

Kassam Tugayları, Gazze’nin güneyindeki Tellu’l-Heva mahallesinde, Ez-Zehhar kavşağı yakınlarında iki “Merkava” tankını “Tandom” roketleriyle hedef aldı.

Yine Ez-Zehhar kavşağı yakınlarında bir grup işgal askerini “TBG” roketiyle hedef alarak bazılarını öldürdü, bazılarını da yaraladılar.

Kassam Tugayları bir askeri bildiriyle, mücahitlerinin Netzarim ekseninde konumlanan düşman güçlerini ağır havan toplarıyla vurduğunu belirtti.

Refah’ın batısındaki Tel Za’reb’de düşman askerleri ve araçlarının toplandığı bir noktayı havan toplarıyla vurdular.

Aksa Tufanı Savaşı, 7 Ekim 2023 Cumartesi sabahı mücahitlerin Gazze çevresindeki yerleşim yerlerine ve askeri noktalara karadan, denizden ve havadan düzenlediği bir dizi saldırıyla yüzlerce Siyonist asker ve yerleşimcinin öldürülmesi ve esir alınmasıyla başladı.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

 

Etiketler : #Direniş   #   #işgalciye   #ağır   #darbeler   #vuruyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN