
Enver Aydemir'le dayanışma eylemine çağrı
Özgür-Der “Zorunlu Askerlik Dayatmasına Hayır; Enver Aydemir’e Özgürlük!” demek için Cuma günü 13.00’te Fatih Saraçhane Parkı’nda eylem yapacak.
30-12-2009

İslami kimliğinden ötürü askerlik yapmayı kabul etmeyen ve bu nedenle geçtiğimiz hafta yeniden tutuklanarak askeri cezaevinde işkence gören Enver Aydemir ile dayanışmak üzere 1 Ocak 2010 Cuma günü 13.00'te Saraçhane Parkı'nda basın açıklaması yapılacak. Özgür-Der'in organize edeceği eylemde zorunlu askerlik dayatmasının son bulması ve Enver Aydemir'in bir an önce serbest bırakılarak işkencecilerden hesap sorulması talep edilecek.
Özgür-Der Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada militarist zihniyetin ve işleyişin vazgeçilmez bir aracı olan zorla askerlik uygulamasının kaldırılması; Enver Aydemir'e reva görülen hapis ve işkence zulmünü lanetlemek için duyarlı insanların eyleme katılım göstermesi istendi.
Bu arada üniforma giymeyi reddettiği için işkence gören Aydemir'in, sivil kıyafetlerinin verilmesi üzerine bir haftadır sürdürdüğü açlık grevine son verdiği ve askere gitmeyi kabul etmemesinden ötürü aldığı iki yıllık kesinleşmiş cezasını yatmak üzere Maltepe Askeri Cezaevi'nden alınarak Eskişehir Askeri Cezaevi'ne nakledildiği öğrenildi.
(Kaynak: Haksöz Haber)
GAZZE DOSTU FEVZİYE ŞENOĞLU SERBEST BIRAKILDI
Bayramımız mübârek olsun
Küfrün Kalesi Uluslararası Düzen
Kefenlerimizi giyip Suriye sınırına dayanıyoruz
MÜSLÜMANLARA ÇAĞRI
3 Mart 1923 İhaneti, Hilafet Ve Osmanlı "Hilafet"ine Dair
Hoşgeldin şehr-i Ramazan
“Aile Yılı” trajedisi ve sistemin “ebter” olma korkusu
Makaleler
Hava Durumu