
Fitneyi engellemek için İslâmi Birlik gerçekleşmeli
Lübnan İslami Direnişi Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım: Lübnan’ı, geleceğimizi, nesillerimizi korumak için İslami birliğe çağırıyoruz.
01-11-2008

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, “Yaşadığımız vatan, hepimizin vatanıdır. Siyasi ihtilaflarımızı, Taif anlaşmasının çatısı altında düzenliyoruz. Lübnan’ı, geleceğimizi, nesillerimizi korumak için İslami birliğe çağırıyoruz. Lübnan, işgalci siyonistlere karşı mücadele verdiğinde herkes zafer kazandı. Tüm Lübnanlılar, işgalci siyonistlere karşı ordusuyla, halkıyla, direnişiyle zafer kazandı. Düşmanın bir tek olduğu çok nettir. O da işgalci İsrail’dir. Bizim, Lübnan’da düşmanımız yok. Lübnan’daki herkes bir tek düşmana karşı aynı konumdadır. Siyasi ihtilaflarımız var. Fakat bu ihtilaflarımız bizleri düşman yapmıyor” dedi.
Lübnan İslami Direnişi Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, direnişin Lübnan içerisinde düşmanının olmadığını, Hizbullah ile Müstakbel Partisi arasındaki görüşmenin sadece bir görüşmeden ibaret olmadığını, Lübnan’ın menfaatlerinin gerçekleştirilmesi yönünde olumlu birer adım olduğunu belirtti.
İmam Sadık Toplantı Sarayının açılışında konuşan Kasım, “Yaşadığımız vatan, hepimizin vatanıdır. Bazılarımızın tercihlerine saygı duyuyoruz. Siyasi ihtilaflarımızı, Taif anlaşmasının çatısı altında düzenliyoruz. Lübnan’ı, geleceğimizi, nesillerimizi korumak için İslami birliğe çağırıyoruz. Lübnan, işgalci İsrail’e karşı mücadele verdiğinde herkes zafer kazandı. Tüm Lübnanlılar, işgalci İsrail’e karşı ordusuyla, halkıyla, direnişiyle zafer kazandı. Düşmanın bir tek olduğu çok nettir. O da işgalci İsrail’dir. Bizim, Lübnan’da düşmanımız yok. Lübnan’daki herkes bir tek düşmana karşı aynı konumdadır. Siyasi ihtilaflarımız var. Fakat bu ihtilaflarımız bizleri düşman yapmıyor” dedi.
Buna ilave olarak Kasım “Dün, Lübnan’da fitne çıkartanlara darbe indirmek, onlara “aramızda yeriniz yok, sizin projelerinizin bizim ihtilaflarımız üzerinde uygulanması mümkün değildir” demek için Seyyid Hasan Nasrullah ile Saad Hariri bir araya geldi. Bilinsin ki bu görüşme şekli değildir. Bu görüşme siyasi ihtilafları düzene sokmak ve fitne yolunu kesmek için gerçekleştirilmiştir” dedi. Fitne yolunun kesilmesi için İslami birliğin sağlanması gerektiğini kaydeden Kasım, Temmuz zaferinin bölge halkları için yeni zaferlerin başlangıcı olacağını belirtti.
İmam Sadık Toplantı Sarayının açılışına katılan Lübnan Meclis Başkanı Nebih Beri ise, İsrail işgal düşmanına karşı mücadele için ulusal savunma stratejisinin etrafında birleşilmesi çağrısında bulunarak siyasi ve alanı ıslah etmek için değişim vaktinin geldiğini söyledi. Berri, herkesin katılımını sağlayacak bir şekilde anayasa ve Taif anlaşmasına uygun olarak devlet ve toplum hayatını yeniden tesis edilmesi gerektiğini kaydetti.
(Vakit)
Gazze, ulusal sınırların kurbanıdır
Filistinli gruplardan genel grev çağrısı
Siyonazi rejiminden Gazze'de yine okul katliamı: 27 Filistinli katledildi
İstanbul Mısır Konsolosluğu önünde "Refah Kapısı" eylemi
Siyonazi çetesinden Gazze saldırılarını genişletme kararı
MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ
Gazze halkı kıtlığa ve ölüme mahkum ediliyor
ABD-Siyonazi çetesi sahur vakti Gazze'de katliam yaptı, 350'den fazla maktul
Makaleler
Hava Durumu