İktibas Dergisi Haziran sayısı

İktibas’ın yeni sayısı “Sistem, İslam üzerinden meşruiyet arıyor” manşeti ile çıktı. 534’üncü sayısı ile okurlarının karşısına çıkan derginin kapağında, son yapılan seçimlere atıfla, seçime giren adaylara ve bir oy pusulası yer alıyor.

02-06-2023


1 Ocak 1981’den bugüne yayınına devam eden İktibas Dergisi’nin bu ayki gündemi seçimler ile sağlanmak istenen meşruiyet algısı oldu. Derginin Yorum sayfalarında bu konu değerlendirilirken, seçimler üzerinden hem yeni yönetim sistemine hem de genel anlamda demokratik düzene halkın oyları ile kazandırılan meşruiyet tartışılıyor. Seçim sonuçlarının İslam’ın ve Müslümanların zaferi şekilde takdim edilmesine karşın gerçeğin farklı olduğu vurgulanan yorumda, İslami bir meşruiyet iddiasının ardında mutlaka Allah’ın hükümlerini referans alan bir temel olması gerektiği ifade ediliyor.
 
Derginin bu sayısında Atasoy Müftüoğlu, Mehmed Durmuş, Mustafa Bozacıoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu, Yakup Döğer ve Hüseyin Alan gündeme ilişkin değerlendirmeleri ile okura sesleniyor.
 
Dergiye adını veren iktibaslar bölümünde, basından seçilen önemli haber ve köşe yazılarından oluşan bir seçki sunurken, Sanat Edebiyat sayfalarında ise İbrahim Eryiğit, Cevat Akkanat, Ali İbrahim Savaş ve Mehmet Akif Coşkun da yeni çalışmaları ile yer alıyor.
 

Etiketler : #İktibas   #Dergisi   #Haziran   #sayısı   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN