İktibas'ın Haziran sayısında 'çöken batı değerleri' vurgusu

İktibas Dergisi 546. sayısı ile yeniden okurları ile buluşurken, Gazze'ye duyarsız kalan ve fikren çöken batı değerlerine atıfla, 'kurak topraklar üzerinde devrilmiş bir özgürlük heykeli' kapak resmini oluşturuyor.

02-06-2024


7 Ekim 2023 tarihinde Aksa Tufanı'nın başlamasının ardından siyonist rejimin Gazze'ye yönelik gece gündüz aralıksız süren bombardımanı 8. ayını doldurmak üzere. Sayısız Filistinli kardeşimiz şehid olurken, saldırgan siyonist oluşumu bir 'bölge temsilcisi' olarak gören, kullanan, koruyan ve sahiplenen batı sistemi, bugüne değin dünyaya pazarladığı bütün ilkelerini bu uğurda çiğnemiş durumda. Batı, İslam coğrafyasına yönelik tüm politikalarında, gerektiğinde yemek üzere bu değerleri kullanıyorken, bugün ise batının resmi-özel tüm kurumlarını, yargı organlarını, medyasını, üniversitelerini ve stk'larını da içine alan boyutta bir fikri yıkım ile ilk kez karşı karşıya. Derginin Yorum sayfalarında bu konu değerlendiriliyor. Yorum'da ayrıca İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği kaza, kaza sonrası İran'da ortaya çıkan durum çerçevesinde irdeleniyor.

Derginin bu sayısında değerli kalemler Atasoy Müftüoğlu, Mehmed Durmuş, Mustafa Bozacıoğlu, Yakup Döğer ve Ali Durmuş yazıları ile katkı verirken, Sanat Edebiyat sayfalarında ise Cevat Akkanat, Mehmet Akif Coşkun ve Bedran Yoldaş'ın çalışmalarında, hayat ve gerçeklik estetik bir dil ile sunuluyor.

Dergide ayrıca, okurun dünyadaki ve bölgedeki gelişmelerle ilgili fikir oluşturmasına katkı sağlaması amacıyla zengin bir alıntı/iktibas bölümü de yer alıyor.

Etiketler : #İktibas'ın   #Haziran   #sayısında   #'çöken   #batı   #değerleri'   #vurgusu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN