İktibas’ın Aralık sayısı çıktı

İktibas’ın bu yılın son sayısı, “Dünya Kupası Çerçevesinde Futbolizmin İşlevleri” manşeti ile çıktı. Derginin yorumunda, futbol endüstrisinin arka planındaki siyasi işlevlerine dikkat çekilirken, Katar’daki turnuvanın da bu yönde dikkat çeken unsurlar taşıdığı vurgulandı

02-12-2022


İktibas’ın 528. sayısı bugün çıktı. Yeni sayının ana gündemi, Katar’da düzenlenen ve özellikle Arap dünyasını etkileyen  futbol turnuvası oldu. Derginin yorumunda, ‘futbolizm’ olarak tanımlanan futbol endüstrisinin, bir spor olmasının ötesinde özelliklere sahip olduğu, yönelim, tasarım ve işlevleri itibariyle cahili nitelikte bir faaliyete işaret ettiğine dikkat çekildi. Halen FIFA Başkanı olan Gianni Infantino’nun 2019’da bir mülakatta futbol için ‘din’ kavramını kullandığı hatırlatılan yorumda, futbolun dünya sathında etkili bir modern zaman dini niteliğine haiz olduğunu söylemenin abartılı bir tespit olmayacağı belirtildi.

Dergide Atasoy Müftüoğlu, Mustafa Bozacıoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu, Mehmed Durmuş, Yakup Döğer ve Osman Dindarzade yeni yazılarıyla okurlarına seslenirken, Sanat Edebiyat sayfalarında İbrahim Eryiğit, Cevat Akkanat, Bedran Yoldaş ve Mehmet Akif Coşkun da yazı ve şiirleriyle yer alan diğer isimler.

Dergide, geçen ayın öne çıkan yazı ve haberlerinden derlenen alıntılar bölümünün yanı sıra, bu sayının yılın son sayısı olması sebebiyle, 2022 yılının bir fihristi de bulunuyor.

Etiketler : #İktibas’ın   #Aralık   #sayısı   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN